„Dobroge, mândră grădină” şi-a premiat tinerele talente

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
La Mangalia

„Dobroge, mândră grădină” şi-a premiat tinerele talente

Cultură 10 Iulie 2012 / 00:00 1230 accesări

După şase zile de spectacole cu dansuri şi cântece, parade ale ansamblurilor folclorice, dar şi un concurs de frumuseţe, susţinute concomitent la Mamaia, Mangalia, Neptun, Olimp, Costineşti, Eforie, Albeşti şi Pantelimon, Festivalul Internaţional al Cântecului şi Dansului Naţional şi Internaţional pentru Copii şi Tineret „Dobroge, mândră grădină” şi-a desemnat, duminică seară, câştigătorii. Festivitatea de premiere a celei de-a VIII-a ediţii a manifestării a avut loc pe scena plutitoare din Portul Turistic Mangalia, în faţa a numeroşi spectatori. Pe ritmurile Orchestrei de Muzică Populară din Cahul, Republica Moldova, pe scenă s-au perindat peste 1200 de copii, atât membri ai celor 56 de ansambluri folclorice participante, cât şi diferiţi solişti şi instrumentişti din toate zonele etnografice ale României, dar şi ale Bulgariei, Turciei, Greciei şi Ungariei.

TROFEU PENTRU DOBROGENI La secţiunea Coregrafie, au fost acordate două trofee, unul revenind ansamblului folcloric de fete „Bobocica” din Băileşti, judeţul Dolj, iar cel de-al doilea trofeu - ansamblului „Româncuţa” din Cumpăna, Constanţa. „Deşi copiii sunt micuţi şi au destule emoţii, au am avut emoţii mai mari ca ei. Sunt foarte mulţumit, mai ales că, anul trecut, am obţinut premiul al II-lea. Sunt mândru de copiii aceştia minunaţi!”, a declarat, în seara decernării premiilor, profesorul coordonator al ansamblului „Româncuţa” din Cumpăna, Constantin Olteanu.

O EDIŢIE DE SUCCES La secţiunea Solişti Vocali, categoria 19-25 de ani, trofeul a revenit interpretului Radu Vand, de 19 ani, din Hunedoara. La secţiunea Grupuri Vocale, trofeul a fost acordat ansamblului „Floare de colţ” din Ploieşti, iar la secţiunea Concurenţi cu dizabilităţi, trofeul a revenit tânărului interpret Andrei Krupacz din Gura Humorului, judeţul Suceava.

„Această ediţie a fost o reuşită, din toate punctele de vedere, în ciuda oricăror probleme organizatorice generate de numărul mare de participanţi. Calitatea concurenţilor a fost una foarte bună. Cei care i-au urmărit pe copii, pe parcursul zilelor de spectacole, au rămas cu o impresie plăcută”, a declarat, la finalul festivităţii de premiere, directorul festivalului, Ovidiu Roşca.

Evenimentul a fost organizat de Asociaţia Culturală a Coregrafilor, Scenografilor şi Artiştilor Liber Profesionişti din Constanţa, prin Agenţia de Impresariat Artistic „Future Projects”, în colaborare cu primăriile localităţilor-gazdă şi Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Litoral - Delta Dunării.

Taguri articol


12