Dobrogea refuză vehement OMG-urile!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Organismele modificate genetic. O ameninţare pentru români

Dobrogea refuză vehement OMG-urile!

Eveniment 26 Mai 2011 / 00:00 688 accesări

Potrivit datelor unui stiudiu efectuat la nivel naţional, 74% dintre persoanele care ştiu ce înseamnă organismele modificate genetic (OMG) ar alege să nu consume produsele alimentare asociate acestora dacă pe etichetă ar fi inscripţionat “OMG”. 76% dintre cei aflaţi în cunoştinţă de cauză consideră că Guvernul României trebuie să interzică introducerea culturilor de OMG pe teritoriul României, iar 74% consideră că introducerea acestor culturi în ţară va pune în pericol atât sănătatea populaţiei, cât şi mediul natural. În prezent, doar 32% dintre români consideră că sunt bine informaţi în privinţa OMG-urilor, în timp ce 65% declară că sunt slab informaţi. Ministerul Agriculturii exploatează această lipsă de cunoaştere pentru a face propagandă în rândul populaţiei în favoarea introducerii în ţară a OMG, aşa cum s-a putut observa cu uşurinţă în această primavară pe majoritatea canalelor media. Pentru a pătrunde pe piaţa românească şi ulterior pe cea europeană, cei câţiva producători care controlează piaţa OMG la nivel mondial au reuşit să atragă de partea lor nu doar Ministrul Agriculturii, ci şi cadre universitare din domeniul agronomiei şi reprezentanţi ai autorităţilor de sănătate publică. „Valorile rezultate arată foarte clar că interesul marilor producători de seminţe OMG diferă complet de cel al populaţiei. Românii nu doresc introducerea OMG în ţară şi indiferent de presiunile venite din partea acestor giganţi mondiali, Ministerul Agriculturii trebuie să rămână de partea noastră, a cetăţenilor. România nu trebuie să devină un cultivator de OMG” declară Ionuţ Cepraga, Coordonator de campanii în cadrul Greenpeace România. Dintre regiunile istorice ale ţării, Moldova deţine primul loc în privinţa refuzului de a consuma OMG – 81%, iar Dobrogea susţine cel mai puternic interzicerea cultivării acestora – 85% şi posibilitatea ca OMG să dăuneze sănătăţii şi mediului – 93%.



12