Doi dintre cei 21 elevi ai Şcolii Generale din Tuzla rămîn internaţi la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase (SCBI) Constanţa, ei acuzînd şi în continuare dureri abdominale. Directorul executiv al SCBI, dr. Stela Halichidis, a reamintit că din cei 21 de elevi,17 au putut pleca din spital vineri, iar alţi doi au fost externaţi sîmbătă, toţi cu stare generală foarte bună. “Ceilalţi doi care au mai rămas acuză, în continuare, uşoare dureri abdominale, dar nimic grav. În rest sînt foarte bine, însă îi mai ţinem sub supraveghere pînă luni (azi - n.r. ), ca să fim siguri că nu mai există niciun fel de probleme”, a declarat dr. Halichidis. Elevii au ajuns la spital joi, cu stare toxică, cefalee, greţuri, ameţeli, vărsături, diaree, dureri abdominale şi febră, toate simptome ale unei toxiinfecţii alimentare. Ei au început să se simtă rău după ce au consumat produsele primite prin programul “Cornul şi laptele”. Specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică, dar şi cei ai Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor au recoltat probe din alimente şi au verificat condiţiile igienico-sanitare de depozitare a produselor alimentare. Ancheta epidemiologică este în desfăşurare, însă primele verificări arată că laptele bătut de copii este cel care ar fi provocat îmbolnăvirea acestora. “Se pare că produsul incriminat, care le-a provocat rău copiilor, este laptele, dar care este în termen de garanţie. Este posibil ca acesta să nu fi fost depozitat corespunzător ori la ambalare să fi păţit ceva, dar numai analizele vor putea stabi acest lucru”, declara directorul Direcţiei de Controlul în Sănătate Publică Constanţa, dr. Adrian Pavlov. Reprezentanţii Direcţiilor Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor din Constanţa şi Prahova au suspendat activitatea, pentru 48 de ore, în cazul celor două firme (“Dobre şi fiii” SRL din Constanţa şi SC “Eco Lact Prod” SRL, din Păuleşti, judeţul Prahova) care au distribuit alimentele din programul “Cornul şi laptele” suspectate că au produs îmbolnăvirea elevilor.