Entuziasmul americanilor pentru prima femeie care ar urma să preia destinele celei mai puternice nații a lumii pare să se mai fi domolit, în ciuda campaniei acerbe de discreditare a candidatului republican, Donald Trump, pornită de toate marile publicații de peste ocean, și, mai ales, chiar în ciuda gafelor pe care acesta le face în mod constant prin declarațiile sale. Donald Trump are un avans de 1% faţă de adversara democrată, Hillary Clinton, pentru prima dată în ultimele şase luni. Potrivit sondajului efectuat de Institutul Langer Research Associates la comanda ABC News / ”Washington Post”, 46% dintre alegători ar urma să voteze cu Donald Trump, iar 45% cu Hillary Clinton. Ultima dată când Donald Trump avea un avans în acest tip de sondaj a fost în luna mai. Gary Johnson, candidatul Partidului Libertarian, are 3%, iar Jill Stein, de la Partidul Verzilor, 2%. În urmă cu două zile, în acelaşi sondaj, Hillary Clinton avea un avans de 1%. Modificarea raportului în preferinţele de vot pare a fi rezultatul deciziei FBI de a efectua o nouă investigaţie în cazul e-mailurilor private utilizate de Hillary Clinton în calitate de secretar de stat.
FBI a obținut un mandat de percheziție pentru mailurile lui Hillary Clinton și, mai nou, și pentru cele găsite pe calculatorul Humei Abedin, vicepreședintă a campaniei electorale a candidatei democrate. Noul mandat a fost obținut fiindcă autorizația deținută anterior de FBI acoperea numai investigarea lui Anthony Weiner, fostul soț al Humei Abedin, anchetat pentru că ar fi trimis mesaje cu implicații sexuale unei minore. E-mailurile private ale lui Hillary Clinton au fost descoperite când FBI-ul a confiscat dispozitivele Humei și ale soțului ei. Huma Abedin, om influent în familia Clinton, este acuzată de conflict de interese, fiindcă, în timp ce era angajată la stat, lucra și pentru afacerile familiei. Abedin a declarat că a oferit consultanță strategică, dar nu a săvârșit acțiuni care să fie în contradicție cu obligațiile pe care le avea la stat și nu a furnizat informații ca să ajute diverși investitori. Într-un mesaj pe Twitter din 31 august 2015, Donald Trump o acuza pe Huma, pe care o numea ”soția unui pervers”, că este un ”mare risc în calitate de colecționar de informații”.
Scandalul Humei Abedin nu este singura problemă a lui Hillary Clinton. Mai nou, Donna Brazile, membră a Partidului Democrat, a plecat de la CNN, după ce WikiLeaks a dezvăluit că aceasta i-a trimis întrebările din cadrul dezbaterilor lui Hillary Clinton, de două ori. CNN a confirmat demisia acesteia, declarând că ”acest comportament al ei este foarte incomod”. CNN a declarat că nu a oferit niciodată ponturi legate de întrebările care au fost puse în cadrul dezbaterilor televizate, iar Brazile a precizat că nu a avut acces la aceste informații și, dacă ar fi avut, nu le-ar fi împărtășit candidaților. Brazile a adăugat că Julian Assange, co-fondatorul WikiLeaks, este un agent rus și că aceasta este o tentativă a Rusiei de a influența alegerile în favoarea lui Trump.