Donald Trump, unicul candidat nesusținut de nicio publicație din SUA

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Ce istorie!

Donald Trump, unicul candidat nesusținut de nicio publicație din SUA

Externe 11 Octombrie 2016 / 14:56 410 accesări

Donald Trump continuă seria... recordurilor negative, pentru că pare să fie singurul candidat la președinție din istoria SUA care nu se bucură de susținerea vreunei publicații importante, toate ziarele americane exprimându-și susținerea față de candidata democrată Hillary Clinton. Până și candidatul la prezidențiale aflat pe locul al treilea în sondaje, Gary Johnson, a atras simpatia a șase ziare, în timp ce Jill Stein, din partea ecologiștilor, se află în aceeași situație cu Trump. Totuși, candidatul republican este într-o situație mai proastă decât Jill Stein pentru că măcar aceasta le este indiferentă marilor publicații, în timp ce, în cazul lui Trump, unele ziare s-au declarat pe față împotriva sa și sunt chiar foarte vehemente în criticile lor.

La alegerile interne ale partidelor pentru nominalizarea unui candidat în cursa pentru Casa Albă, câteva ziare au spus că îl vor susține pe Trump, însă de atunci nu și-au reconfirmat sprijinul. În același timp, peste 80 de publicații s-au declarat de partea lui Hillary Clinton și zeci de echipe editoriale au confirmat că o vor susține necondiționat, până la finalul alegerilor. Aceste alegeri prezidențiale vor intra în istorie pentru că până și ziarele care au susținut republicanii de decenii încalcă tradiția și se alătură democratei Hillary Clinton sau își roagă cititorii să nu voteze cu Donald Trump.

SPRIJIN NESPERAT

În ciuda presei americane, admiratoare declarată a lui Hillary Clinton, WikiLeaks dezvăluie câte ceva din... bucătăria ei de campanie, sprijinindu-l oarecum indirect pe Trump. Luni, WikiLeaks a relevat 2.000 de e-mailuri care i-ar aparține lui John Podesta, președintele de campanie al lui Hillary Clinton, și susține că mai are încă 50.000 de mesaje rezultate în urma spargerii contului de e-mail al lui Podesta. Majoritatea e-mailurilor au fost scrise în 2015 și surprind o serie de discuții strategice și politice dintre angajații lui Clinton, despre cum să abordeze probleme ale zilei sau presa, inclusiv lansarea cărții ”Clinton Cash”, în care sunt dezvăluite activități abjecte ale Fundației Clinton. Într-un alt e-mail, asistentul lui Clinton, Doug Band, se referă la Chelsea Clinton drept ”un copil răsfățat”. În urma publicării acestor e-mailuri, membrii campaniei lui Hillary Clinton au acuzat republicanii pentru ”aclamarea unor dezvăluiri orchestrate de Vladimir Putin”, după ce consilierul lui Donald Trump, Jason Miller, a postat pe Twitter o adresă a unei pagini web în care e-mailurile în cauză fuseseră făcute publice.

Site-ul WikiLeaks a fost acuzat în repetate rânduri de colaborare cu Rusia, iar oficialii americani au învinuit Rusia de implicare în campania electorală din SUA, prin atacuri coordonate de spargere a unor conturi de e-mail, deși nu au învinovățit propriu-zis Rusia pentru dezvăluirile făcute de Wikileaks. Vineri, WikiLeaks a relevat e-mailuri ce par a fi transcrieri ale discursurilor private rostite de Hillary Clinton în mediile corporatiste, care pledează pentru programe de austeritate şi pentru tipuri de activităţi comerciale care sunt în contradicţie cu ideile expuse în campania electorală prezidenţială.



12