Dosarul privind decesul Mălinei Olinescu a fost închis

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Verdict: sinucidere

Dosarul privind decesul Mălinei Olinescu a fost închis

Monden 21 Iunie 2012 / 00:00 405 accesări

Straniul caz al sinuciderii cântăreţei Mălina Olinescu, anul trecut, în preajma sărbătorilor de iarnă, şoca şi îndolia lumea artistică autohtonă, cât şi pe admiratorii tinerei în vârstă de 37 de ani. Fiica artistei Doina Spătaru ar fi recurs la gestul extrem de a se arunca de la etajul şase al blocului în care locuia pe fondul consumului de alcool şi al unei depresii accentuată şi de problemele grave pe care le avea în relaţia cu iubitul ei. După aproximativ jumătate de an de la tragicul eveniment, ancheta privind decesul Mălinei Olinescu a ajuns la final, iar verdictul este acela de sinucidere, deşi mama artistei, rude, prieteni şi colegi de breaslă mai sperau în confirmarea ipotezei că artista nu a ales de bună voie să îşi încheie socotelile cu viaţa, ci a fost un accident sau chiar o posibilă... crimă.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus neînceperea urmăririi penale în dosarul privind decesul cântăreţei Mălina Olinescu, întrucât actele de cercetare penală efectuate au relevat în mod cert faptul că moartea nu a fost rezultatul activităţii desfăşurate de către o altă persoană. Prin acestă decizie, anchetatorii confirmă practic că artista s-a sinucis.

Parchetul a fost sesizat, pe 12 decembrie 2011, cu privire la faptul că pe trotuarul situat în dreptul imobilului cu nr. 136 din Bucureşti, Calea Griviţei, sector 1, se află decedată o persoană de sex feminin. Persoana decedată a fost identificată ulterior ca fiind interpreta Mălina Olinescu. În urma acestei sesizări s-a procedat la cercetarea la faţa locului şi s-a dispus efectuarea unei necropsii de către Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici\".

„MOARTE VIOLENTĂ” Potrivit raportului medico-legal de necropsie, „moartea numitei Olinescu Mălina a fost violentă. Ea a fost cauzată de hemoragia meningo-cerebrală, consecutivă unui traumatism cranio-cerebral cu fractură de boltă craniană, iradiată la bază, în condiţiile unui politraumatism cu multiple fracturi costale, de membre şi bazin şi rupturi viscerale. Leziunile traumatice s-au putut produce prin cădere de la alt nivel şi lovire de corp/ plan dur, posibil în condiţiile unei precipitări. Între leziunile traumatice şi cauza medicală a decesului există legătură de cauzalitate directă, necondiţionată. Decesul poate data din 12.12.2011\".

În cauză au fost audiaţi membrii familiei, anturajul şi vecinii persoanei, precum şi medicul curant, ataşându-se şi actele medicale privind starea anterioară de sănătate a acesteia. Au fost analizate comunicările telefonice (SMS) ce au avut loc între Mălina Olinescu şi persoanele apropiate, rezultând că aceasta se afla singură în imobil.

STICLE CU ALCOOL ETILIC, GĂSITE ÎN IMOBIL De asemenea, au fost vizionate imaginile video surprinse de camerele de supraveghere montate în zonă. Conform constatării tehnico-ştiinţifice traseologice, efectuată pentru a se verifica dacă dispozitivele de închidere a uşii de acces prezintă urme de forţare - cheile au fost găsite în interiorul locuinţei cu ocazia cercetării la faţa locului - rezultatul a fost negativ.

În urma unei constatări fizico-chimice, s-a stabilit faptul că în conţinutul recipientelor din sticlă găsite cu ocazia cercetării la faţa locului se afla alcool etilic, în diferite concentraţii.

Ca urmare a actelor de cercetare penală efectuate s-a stabilit faptul că decesul Mălinei Olinescu nu a fost consecinţa vreunei fapte prevăzute de legea penală.

Mălina Olinescu a fost înmormântată pe 16 decembrie 2011, la cimitirul „Sf. Vineri” din Capitală, în prezenţa câtorva sute de persoane. Singura slujbă care s-a oficiat a fost cea de lângă mormântul în care a fost depusă, întrucât Patriarhia Română a considerat că, în urma primelor cercetări, cântăreaţa s-a sinucis, astfel încât ea nu a avut, ca toţi creştinii, o slujbă în interiorul bisericii.



12