Două sute de toxiinfecţii alimentare şi peste 80 de spitalizări

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Într-o singură săptămînă

Două sute de toxiinfecţii alimentare şi peste 80 de spitalizări

Social 11 August 2009 / 00:00 635 accesări

Într-o singură săptămînă, la serviciul de gardă al Spitalului Clinic de Boli Infecţioase (SCBI) Constanţa au ajuns, pentru consult şi tratament, aproape două sute de persoane cu boli diaberice acute şi toxiinfecţii alimentare, atît turişti, cît şi localnici. Potrivit directorului adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Judeţeană (DSPJ) Constanţa, dr. Mihaela Dinisov, săptămîna trecută au ajuns la spital 186 de persoane cu boală diareică acută, din care 33 au fost turişti (25 copii şi opt adulţi) şi 153 localnici (95 copii şi 48 adulţi). Din totalul persoanelor, 81 au necesitat îngrijri medicale de specialitate, aşa că au rămas internate, restul primind tratament în ambulator. Tot săptămîna trecută, au fost semnalate 14 cazuri de toxiinfecţie alimentară, din care şapte persoane au necesitat internarea. „Avem în lucru un focar de toxiinfecţie alimentară cu şase cazuri, venite de la Hotelul „Darius” din Constanţa”, a declarat dr. Dinisov. Din primele analize reiese că turiştii care au ajuns la spital cu toxiinfecţie alimentară ar fi păstrat mai multe alimente în camerele de hotel, la o temperatură ridicată, astfel că produsele au fost consumate alterate.



12