Dr. Călin Georgescu: „România nu are nevoie de doctrine, ci de o stare de spirit”

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Proiect de țară: „Hrană, apă, energie“

Dr. Călin Georgescu: „România nu are nevoie de doctrine, ci de o stare de spirit”

Politică 22 Noiembrie 2016 / 18:23 3367 accesări

Dr. Călin Georgescu le-a prezentat studenților de la Facultatea de Științe ale Naturii și Științe Agricole din cadrul Universității „Ovidius” proiectul său de țară: „Hrană, apă, energie”

Dr. Călin Georgescu le-a prezentat studenților de la Facultatea de Științe ale Naturii și Științe Agricole din cadrul Universității „Ovidius” proiectul său de țară: „Hrană, apă, energie”

Cunoscut mai puțin publicului larg, dr. Călin Georgescu este un expert în materie de strategii de dezvoltare durabilă, fiind apreciat atât în plan intern, cât mai ales în cel internațional. Experienţa acumulată de-a lungul anilor l-a recomandat ca fiind una dintre propunerile de premier tehnocrat și extrem de respectat printre politicieni și mediul de afaceri. De aceea, reprezentanți ai societății civile au spus că cea mai bună soluție pentru postul de șef al Guvernului ar fi dr. Călin Georgescu. Propunerea a venit recent de la Federația Societatea Civilă Românească, alcătuită din 12 entități juridice reprezentative la nivel național, care a făcut un apel către clasa politică să ia în considerare desemnarea lui Călin Georgescu pentru funcția de prim-ministru al României. Răspunsul lui Georgescu a fost ferm: ”Sunt gata să fac acest lucru, știu ce este de făcut, am cu ce și am cu cine. Mă ofer să îndrum și să călăuzesc poporul român către libertate. Folosiți-mă!”.

„TREBUIE SĂ TRECEM LA RECONSTRUCȚIA ȚĂRII“

Același mesaj l-a avut dr. Călin Georgescu și marți, la Constanța. În fața a zeci de studenți și profesori de la Facultatea de Științe ale Naturii și Științe Agricole din cadrul Universității „Ovidius”, dr. Călin Georgescu și-a prezentat proiectul de țară: „Hrană, apă, energie”. „Poporul român trebuie să înțeleagă că ne aflăm într-un moment de cumpănă. Trebuie să uităm de problemele mărunte care ne macină viața și să trecem la reconstrucția țării“, a punctat Georgescu. Acesta le-a vorbit studenților despre proiectul său de țară și cum poate România să devină unul din motoarele economiei mondiale. „Eu nu vin cu o sabie, ci cu o cheie, care este libertatea din noi. Am uitat cine suntem și care este rolul nostru în societate. Proiectul de țară: „Hrană, apă, energie“ stabilește ordinea priorităților și este, totodată, un mesaj de spiritualitate profundă pentru a ști exact cine suntem noi. Este un proiect al libertății și nu presupune clasicele pomeni electorale, ci îi învață pe oameni să folosească ceea ce au deja la îndemână: hrană, apă și energie... România nu are nevoie de doctrine, ci de o stare de spirit. România a fost obișnuită să i se spună ce are de făcut, Fondul Monetar Internațional trebuie să ne spună ce avem de făcut, NATO trebuie să ne spună ce avem de făcut, Uniunea Europeană trebuie să ne spună ce avem de făcut. Iar noi unde suntem în toată ecuația asta? Unde este școala românească?“, a spus Georgescu.

El a adăugat că proiectul său stabilește exact nișa României. „Spre exemplu, țara noastră poate deveni cel mai mare exportator de hrană și apă“, a subliniat Georgescu.

Taguri articol


12