Dragoste în închisoare

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Dragoste în închisoare

Monden 15 Ianuarie 2011 / 00:00 528 accesări

Şeful unui penitenciar de femei din Franţa a fost suspendat şi este la rândul său pasibil de o pedeapsă cu închisoarea, pentru că a avut o aventură amoroasă cu una dintre deţinute, condamnată pentru că a participat într-un caz de răpire, tortură şi crimă. Florent Goncalves, de 41 de ani, a fost suspendat din funcţia de director al închisorii de femei din Versailles după ce s-ar fi îndrăgostit de o deţinută de 23 de ani, de origine iraniană. Femeia, numită Emma Arbabzadeh, dar cunoscută şi sub numele de Yalda, este condamnată la nouă ani de închisoare, pentru rolul de momeală sexuală pe care l-a jucat în cazul răpirii şi uciderii unui tânăr evreu în 2006, autorii faptei fiind membrii Bandei Barbarilor.

Florent Goncalves şi un subaltern de-al său, gardian la închisoare, ar fi admis că au făcut sex cu tânăra deţinută, aceasta primind, în schimb, bani, cadouri şi un tratament preferenţial. Formal, directorul închisorii este acuzat că a introdus ilegal în spaţiul de detenţie bani şi alte obiecte interzise, precum şi pentru relaţii ilegale cu un deţinut. Dacă va fi condamnat, directorul închisorii riscă o pedeapsă de până la trei ani. Povestea a devenit publică după ce mai multe colege de detenţie de-ale tinerei au protestat faţă de tratamentul special primit de aceasta. Între cele reclamate, deţinutele au afirmat că Emma Arbabzadeh ar fi primit doar munci uşoare şi ar fi avut voie să folosească un telefon mobil.

Emma Arbabzadeh a venit în Franţa la vârsta de 11 ani, însoţită de mama sa. Aceasta fugea de o căsătorie forţată în ţara ei. După câţiva ani, tânăra a fost protagonista unui scandal, după ce a reclamat că ar fi fost victima unui viol în grup, dar ulterior şi-a retras plângerea, aparent la presiunea familiei. În 2009, a fost condamnată pentru că a jucat rolul de momeală sexuală cu scopul de a-l atrage pe Ilan Halimi, un vânzător de telefoane mobile de origine evreiască, în mâinile membrilor unei bande de răpitori. Banda Barbarilor l-a ţinut pe Ilan Halimi captiv timp de trei săptămâni, cerând sume mari de bani în schimbul eliberării sale. În cele din urmă, tânărul a fost găsit pe moarte, legat de un copac, dezbrăcat şi având arsuri grave pe corp. Liderul bandei, Youssouf Fofana, acuzat că ataca evrei pentru că era convins că toţi sunt bogaţi, a fost condamnat în acest caz la minimum 22 de ani de închisoare. Elsa Vigoureux, jurnalist francez care a scris o carte despre crima Bandei Barbarilor, a declarat că Emma Arbabzadeh se afla într-un permanent război cu bărbaţii şi considera că singurul mod de a ieşi învingătoare este să-şi folosească trupul.

Taguri articol


12