METAMORFOZA Într-o vreme era în USL, după-amiază a rămas doar cu PNL. Prin diverse canale sau, poate, şi în particular, i se fac oferte de înfrăţire cu PDL, în timp ce el aruncă cu noroi în PSD. Îşi mai bagă de două ori mâna prin păr, după care în buzunarul pantalonului, mai aruncă un zâmbet cu subînţeles şi vorbeşte de europarlamentare şi uite-aşa trece ziua pentru liberalul Crin Antonescu. El a devenit, în perioada asta, victima propriilor aserţiuni, ruperea USL fiind exact ceea ce condamnase cât timp era la guvernare. Cert este că în ultima perioadă a deprins de la Băsescu apetitul pentru dispute, trăsătură care îl împinge să se manifeste în prim-plan, chiar şi atunci când nu este cazul. Uită că obrăzniciile nu dau bine electoral. Cât despre candidatura la prezidenţiale, mai vedem, căci sondajele spun că nu s-ar mai afla pe coama valului electoral demult. Tot mai multe voci îl critică, semn că ar putea începe sfârşitul omului politic Crin Antonescu. De ce ar trebui să iasă din schemă Antonescu? O variantă ar fi o posibilă alianţă PDL-PNL, vehiculată tot mai des în ultima perioadă. Antonescu neagă, pedeliştii zâmbesc.
I SE CERE DEMISIA Prim-vicepreşedintele PDL Andreea Paul a afirmat, miercuri seară, că, după alegerile europarlamentare, se va putea discuta despre o „construcţie puternică de dreapta“, care va avea ca bază „cei doi piloni de forţă, PDL şi PNL, şi, sigur, şi partiduleţele mai mititele“. Aceasta spune că PDL este dispus să discute cu toate partidele de dreapta despre realizarea unei astfel de construcţii politice, menţionând că nu crede „în politica andrelelor şi sarmalelor învârtite pe post“. Vedeţi cum se leagă lucrurile? Nici vicepreşedintelui PDL, senatorul Alin Tişe, nu îi mai tihneşte când îl vede pe Crin Antonescu. De data asta îl deranjează prezenţa liberalului în fruntea Comisiei de revizuire a Constituţiei, considerând că cei din Comisia de la Veneţia l-au lăsat „repetent“. De aceea, el îi cere să demisioneze din funcţie. Tişe consideră că Antonescu nu este o persoană pregătită pentru o astfel de temă şi a dat dovadă de „amatorism, incompetenţă şi iresponsabilitate“: „Antonescu nu se pricepe, nu este o persoană pregătită, gândeşte strict în logică electorală”. Potrivit acestuia, liberalul este un „mincinos“ deoarece a afirmat că obiecţiile Comisiei de la Veneţia nu sunt importante.
DUPLICITATE LIBERALĂ Şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a lansat, ieri, un atac virulent la adresa liderului PNL, pe care îl acuză că are comportamentul unui „om instabil şi demagog“. Reacţia lui Zgonea a avut drept punct de pornire opoziţia lui Antonescu la introducerea accizei pe combustibil. În opinia lui, este uimitor cum Antonescu se declara de acord cu această măsură când era la guvernare, considerând că măsura va aduce bani pentru autostrăzile din România, iar acum este împotrivă: “Prin atitudinea sa schimbătoare, Crin Antonescu se discreditează total în faţa votanţilor USL. În realitate, Antonescu se face că nu înţelege, dar ştie foarte bine că banii din acciză sunt prevăzuţi pentru autostrăzi. În fond, chiar el şi-a amintit că, până în februarie, liberalii au avut chiar ministrul de Finanţe”.