Artistul plastic dobrogean Gelu Costea făcea, pe 28 august, la Constanţa, în propriul atelier de creaţie, primii paşi pe „Drumul“ pe care continuă, şi în prezent, să păşească. Aşa cum promitea atunci, „drumul“ său se opreşte în luminatul praznic al Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil, acasă, în localitatea Mihail Kogălniceanu. Aşadar, după „opririle“ pe care le-a făcut la Librăria Cărtureşti din capitală, unde a fost primit cu încredere de către iubitorii de artă, dar şi de către foşti profesori, la Alba Iulia sau în spaţiul încărcat de sacralitate al Mănăstirii „Sfîntul Ioan Casian”, pictorul se întîlneşte cu publicul de acasă, sîmbătă, de la ora 13.00, la Casa de Cultură „George Lolea“ din localitate. Expoziţia va fi prezentată de către criticul de artă Alice Dinculescu.
„Drumul“ lui Gelu Costea se va „închide“ tot acolo unde a debutat, la Constanţa, la sfîrşitul acestei luni. În cadrul workshop-ului final vor fi prezentate toate materialele culese în timpul „popasurilor“ făcute prin ţară. Cu prilejul vernisajului de la Mănăstirea „Sfîntul Ioan Casian“ a fost organizat şi un simpozion în cadrul căruia s-a făcut analiza semnificaţiilor şi accepţiei „drumului interior“. „Drumul“ lui Gelu Costea aduce în centrul atenţiei un personaj, atemporal la fel ca şi ideea de drum, fără chip şi fără vîrstă, deschis interpretărilor. Artistul se foloseşte de culoare, formă şi atitudine, pentru a-şi exprima propria sensibilitate.
„Oprirea“ de la Mihail Kogălniceanu este cea de-a şasea etapă a proiectului cultural „Drumul“, care are ca obiect pictura artistului dobrogean Gelu Costea. Potrivit criticului de artă Alice Dinculescu, manifestarea expoziţională a autorului Gelu Costea se integrează structurii zilei de sărbătoare ortodoxă „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil“, declarată ziua localităţii Mihail Kogălniceanu. Proiectul cultural „Drumul“ se desfăşoară cu sprijinul Filialei Constanţa I a Uniunii Artiştilor Plastici şi al Consiliului Local Mihail Kogălniceanu.