Acţiunile de inspecţie şi control ale veterinarilor constănţeni au continuat. Potrivit unei informări a Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Constanţa, şi de această dată au fost depistate neconformităţi cu privire la neîntreţinerea spaţiilor de lucru şi a ...
Detalii şocante dezvăluite de autorităţi în cazul mafiei cărnii, care a dat un „tun“ de 15 milioane de euro! Ancheta declanşată de procurorii Direcţiei pentru Investigarea Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), în colaborare cu Autoritatea Naţională ...
După trei săptămâni de la arestarea sa preventivă pentru luare de mită în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi spălare de bani, un medic veterinar constănţean a fost trimis în judecată, vineri, de procurorii anticorupţie. Mihai Pucerea, consilier superior în cadrul ...
Unele afaceri ilicite care se derulează în Portul Constanţa, prin intermediul angajaţilor firmelor portuare, depăşesc orice imaginaţie. Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) - Serviciul Teritorial Constanţa au reuşit să demonstreze, cu probe, cum se pot face zeci de mii de euro din birou ...
Tradiţionalul porc de Crăciun a fost deja sacrificat, iar pentru cei care încă nu au tăiat godacul, numărătoarea inversă a început. Veterinarii reamintesc că, înainte de a prepara bucatele, carnea trebuie, în mod obligatoriu, testată. De ce? Porcul de Crăciun vă poate îmbolnăvi de trichineloză ...
Porcul de Crăciun vă poate îmbolnăvi de trichineloză, boală care dacă nu este tratată la timp, dar şi corect, poate fi fatală, atenţionează medicii veterinari. Pentru a nu ajunge în această situaţie, specialiştii atenţionează să nu se procure carnea, sub nicio formă, de la persoane neautorizate ...
Inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Constanţa au efectuat, în perioada 30 august - 5 septembrie, controale la peste 200 de unităţi de producere, prelucrare, procesare, depozitare, valorificare şi comercializare a produselor alimentare, precum unităţi de ...
Şase familii din Osmancea au cumpărat, săptămâna trecută, carne de porc de la un vecin, crezând că fac o afacere. Ulterior au aflat că animalul nu a fost sacrificat, ci a murit în condiţii suspecte. Deşi carnea nu arăta a fi proaspătă şi avea chiar şi un miros ciudat, oamenii au pus totul pe seama ...
Vara, litoralul românesc este asaltat de turişti veniţi din toate colţurile ţării şi, în ultimii ani, şi din străinătate. Activitatea intensă a agenţilor economici, în special a celor din domeniul alimentar, ar putea duce la nerespectarea unor reguli obligatorii de igienă, dar şi de transport ...
În premieră la Constanţa, începând de ieri şi până miercuri, se desfăşoară, la Hotelul Flora din staţiunea Mamaia, cel de-al doilea exerciţiu privind combaterea febrei aftoase (boală infecto-contagioasă înalt patogenă, care afectează biongulate, cum sunt vitele, oile, porcii şi caprele) care a fost ...
Ca în fiecare an, în preajma Sărbătorilor Pascale, marile centre comerciale, atât cele cu produse alimentare, cât şi nealimentare, sunt luate cu asalt de către cumpărători. Cum produsele alimentare pot constitui un factor de risc pentru sănătatea consumatorului, în cazul în care nu sunt conforme ...
După startul dat de specialiştii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Constanţa care au descoperit şi confiscat, miercuri, 470 de kg de carne fără acte de provenienţă şi fără avize sanitar-veterinare, autorităţile constănţene au descins din nou, vineri dimineaţă, la ...
În această săptămână a fost demarată acţiunea de recoltare a probelor de sânge de la ecvideele (mamifere erbivore - cal, măgar) din judeţ pentru testarea serologică privind anemia infecţioasă ecvină, anunţă reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) ...
Veterinarii constănţeni au depistat, în urma efectuării analizelor de specialitate, în cadrul Laboratorului Sanitar Veterinar şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa, rabie (turbare), la o vulpe ce a fost preluată din localitatea Bărăganu. Potrivit directorului executiv al Direcţiei Sanitar Veterinare ...
Veterinarii sunt hotărâţi să ne ţină cât mai departe de legumele şi fructele „made in Turcia”, asta după ce, zilele trecute, au depistat în grapefruit o concentraţie mult prea mare de pesticide. Conducerea Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) ...
Un lot de 120 de tone de fructe importate din Turcia (grapefruit şi lămâi) a fost confiscat şi distrus de autorităţile române, după ce s-a constatat că fructele depăşesc limitele maxime admise de reziduuri de pesticide, a anunţat ieri Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR). „În urma ...