Despre papanași, din dicționar: PAPANÁȘ, papanași, s. m. 1. Preparat culinar făcut din brânză de vacă, ouă și făină sau griș, fiert în apă sau prăjit în grăsime. 2. Plantă erbacee din familia leguminoaselor, cu frunzele compuse din trei foliole și cu flori mici, alburii sau ...
Mâncatul emoțional nu reflectă o nevoie de nutrienți a organismului, ci o nevoie de glucoză a creierului pentru că el cu asta se hrănește, spune Mihaela Bilic, medic nutriționist. Ea arată că pofta de dulce sau chiar de paste făinoase este „o chestiune care mai degrabă ține de o nevoie de ...
Cercetătorii au descoperit că persoanele care mănâncă, în general, numai mâncăruri dulci au o genă care îi împinge spre astfel de tentații. Până acum, se credea că persoanele care consumă dulciuri au un coeficient de grăsime mai mare, dar… surpriză! Un nou studiu ...
În tumultul vieții de zi cu zi, alegem conștient sau inconștient să ignorăm semnalele de avertizare pe care ni le transmite corpul nostrum. Curios este că el știe mai bine, la nivel de subconștient, de ce are nevoie pentru a se păstra într-o formă optimă de funcționare. Fie pentru că nu le ...
O echipă de cercetători austrieci a constatat în urma unui studiu că persoanele amatoare de gust amar ar prezenta tendințe mai mari spre sadism și psihopatie decât toate celelalte persoane. Oamenii de știință au analizat legăturile dintre personalitate și preferința pentru un anumit gust ...