Cu artă, muzică bună, bucurie, dans şi suflet, aşa au prezentat artiştii Mircea Pînzaru şi Gigi Căpăţînă în cadrul studioului de spectacole speciale „Sonar“, joi după-amiază, începînd cu ora 17.00, în sala de concerte a Cercului Militar Constanţa, „E vremea vi(n)ului di(n) vin“ - „Întîmplarea cu poeţi”... numărul patru. Într-o manieră aparte şi în faţa unui public numeros, spectacolul realizat de „Sonar” a adus zîmbete, lacrimi şi chiar hohote de rîs celor prezenţi. Sub titulatura „E vremea vi(n)ului di(n) vin“, spectacolul a cuprins momente vesele, muzică folk, poezie, toate acestea însoţite de un pahar de vin, cu care publicul a fost servit chiar la începutul evenimentului, pe muzica lui Laurenţiu Marinescu. Atît Mircea Pînzaru, cît şi Gigi Căpăţînă au impresionat audienţa cu poezii de excepţie, dedicate, în cea mai mare parte, vinului. În programul spectacolului, între teatru, poezie, muzică folk, au fost inserate momente de dans, componenţii trupei „Shadows” fiind aplaudaţi la scenă deschisă pentru prestaţiile excepţionale. „Întîmplarea cu poeţi”... numărul patru a adus pe scena sălii de concerte a Cercului Militar Constanţa nume cunoscute de iubitorii muzicii folk, Costel Botezatu, Laurenţiu Marinescu, Mariana Butnaru, dar şi de muzică populară, Florentina Suciu şi Natalia Ciocotişan. Şeful Cercului Militar Constanţa, Aurel Lăzăroiu, alături de Nelu Hodor, amîndoi membrii „Sonar”, au prezentat cîteva momente vesele, care au descreţit frunţile celor prezenţi.
Din rîndul publicului au făcut parte şi membrii Clubului Artelor „Solteris” din Mangalia, ba mai mult, George Şerban, membru al clubului, a recitat o poezie în cadrul spectacolului „E vremea vi(n)ului di(n) vin“. „Este un spectacol gîndit de mine şi îmi este oarecum jenă să spun că fost o reuşită, văzînd reacţia publicului. Începutul a fost sub imperiul emoţiilor, atît publicul, cît şi interpreţii, au avut, în mod inexplicabil, emoţii. Bănuiesc că din cauza numărului mare de personalităţi, căci au fost prezenţi membrii cenaclului Mihail Sadoveanu de pe lîngă Cercul Militar Constanţa şi membrii Cenaclului de Artă Solteris din Mangalia. În mod normal, nu ar fi trebuit să avem emoţii, întrucît acest spectacol l-am mai jucat şi ar fi trebuit să meargă foarte lejer. Ne străduim să dăm un aer de normalitate, eu cred că normalitatea lipseşte, în mod dureros, în România. Lucruri simple, mărunte, cum sînt bucuria, comunicarea, asemenea lucruri ne propunem să le rezolvăm prin intermediul poeziei şi dansului”, a declarat Gigi Căpăţînă.
„Efigii ale Clipei”, „Sentinţă amînată” şi „Gînduri haijine”
Spectacolul susţinut de „Sonar“ a fost urmat de o triplă lansare de carte, într-un cadrul festiv, în faţa membrilor cenaclului „Mihail Sadoveanu” şi a celor de la „Clubul Artelor Solteris”. Dumitru Ene Zărneşti a lansat două cărţi, volumul de proză „Sentinţa amînată“, dar şi o lucrare care reuneşte în paginile sale haiku-uri, intitulată „Gînduri haijine“. Ana Ruse, binecunoscută pentru cărţile pe care le scrie pentru cei mici, şi-a lansat volumul de versuri haiku - haibun „Efigii ale clipei“.