În aceste zile, medicii recomandă un consum ponderat de alimente tradiţionale şi băuturi alcoolice, pentru că pot apărea probleme de sănătate foarte grave, care pot duce chiar şi la deces. Dr. Florian Stoian, purtătorul de cuvînt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa, continuă prezentarea afecţiunilor ce pot apărea ca urmare a consumului exagerat de alimente. El atrage atenţia asupra unei noi afecţiuni care poată să apară, respectiv alergodermiile (erupţii - n.r.). În fiecare an, în perioada sărbătorilor, la SCJU au fost numeroase prezentări cu asemenea erupţii localizate fie la nivelul membrelor, fie generalizate, după un consum în exces de peşte şi alimente pe bază de ouă, dar şi preparate de cofetărie. Dr. Stoian a explicat că edemul feţei este cea mai periculoasă formă de alergie, el apărînd la nivelul buzelor, la care se adaugă şi formele de insuficienţă respiratorie acută. „În aceste situaţii este bine să se apeleze în cel mai scurt timp Serviciul de Ambulanţă sau este bine ca bolnavul să vină în cel mai scurt timp la Urgenţă, asta dacă se află foarte aproape de spital. Riscul de deces este foarte mare, aşa că intervenţia de specialitate trebuie să se facă cît mai rapid”, a mai declarat dr. Stoian. Cu această ocazie, el face apel la toată populaţia la un consum cît mai ponderat de alimente şi alcool, mai ales în cazul bolnavilor cronici, tocmai pentru ca sărbătoarea de Paşti să fie petrecută fără evenimente neplăcute. Conducerea SCJU urează tuturor constănţenilor multă sănătate şi un Paşte fericit!