Ediţia a II-a a Festivalului Naţional al Sporturilor Nautice şi pe Plajă

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
La sfârșitul săptămânii viitoare, la Techirghiol

Ediţia a II-a a Festivalului Naţional al Sporturilor Nautice şi pe Plajă

Sport 23 Mai 2017 / 15:08 718 accesări

Clubul Nautic Român, în colaborare cu Federația Română de Yachting, Federația Română de Kaiac-Canoe, Federația Română de Volei și Federația Română de Oină, va organiza la Techirghiol, în perioada 1-4 iunie, Festivalul Naţional al Sporturilor Nautice şi pe Plajă, cel mai amplu şi complex eveniment sportiv al începutului de vară. Organizatorii promit că va fi un spectacol complet, pe apă, pe cer şi pe nisip, la a doua ediție a festivalului, care se va desfășura la baza Clubului Nautic Român din Techirghiol (str. Dr. Victor Climescu nr. 15), cu susţinerea Primăriei şi Consiliului Local din oraşul Techirghiol. Evenimentul urmăreşte promovarea unui stil de viață sănătos, popularizarea sporturilor nautice, socializarea, consolidarea lucrului în echipă, incluziunea socială a copiilor şi tinerilor cu deficienţă de intelect și crearea unei culturi a sportului de masă.

Prima zi, în mare parte, este dedicată Zilei Internaţionale a Copilului, sărbătorită la 1 Iunie, inclusând şi festivitatea prezentării şi lansării la apă a celui mai mic velier sportiv, botezat „NOE”, o barcă de acomodare şi iniţiere, pentru copii cu vârste între 1 şi 5 ani, premergătoare clasei Optimist. Velierul are lungimea de 139 cm; înălţimea la mărul catargului: 82 cm; greutate: 9,5 kg; suprafaţă velică: 70 cm²; capacitate de transport: 41 kg; vitează maximă de navigaţie cu vele: 5 km/h.

În fiecare dimineaţă vor fi organizate cursuri de inițiere, cu antrenori şi instructori sportivi calificaţi, la toate disciplinele de concurs, înaintea concursurilor, fiecare zi urmând să se încheie, pe plajă, cu festivități de premiere şi evenimente tematice de socializare, la o cană cu ceai şi un foc de tabără. Sunt aşteptaţi să participe peste 400 de competitori la cele 13 discipline sportive (yachting, windsurf, kiteboarding, stand up paddle, kaiac, kaiac polo, canoe tug of war, aquathlon, volei pe plajă, oină pe plajă, badminton, trasul de parâmă, aruncarea bandulei la punct fix) şi vor fi premiate 32 de categorii pe criterii de vârstă, sex şi nivel competiţional (performanţă şi amatori).

Vor participa sportivi din toată ţara şi din toate mediile de activitate: militari români și americani de la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu, studenți ai Academiei Navale „Mircea cel Bătrân“, elevi ai Școlii de Maiștrii Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu”, ofiţeri şi subofiţeri din cadrul Gărzii de Coastă, sportivi legitimați la Clubul Sportiv Școlar nr. 1 din Constanța şi CS Laguna, Școala de Windsurfing Picadilly Mamaia, D&D Kiteboarding, AKA Kiteboarding, Breath Techirghiol, Colegiul Național „Mihai Eminescu“, Asociația Națională a Scafandrilor Profesioniști și Salvamarilor din România, Fit and Fun, ACS Frontiera Tomis Constanţa, CS Spicul Horia şi, nu în ultimul rând, elevi și studenți de la unitățile de învățământ din județ, sportivi din Arad, București, Piteşti, Tulcea, Medgidia și Constanța.

În fiecare seară a festivalului vor fi organizate petreceri tematice, cu momente special pregătite de gazde: seară latino cu limbo, seară cu specific indian în cadrul căreia Union of Indigenious Groups va aduce în lumină autenticitatea culturală prin muzică și dans a două triburi de indigeni din Akwesasne - America de Nord și Ghana - Africa de Vest, defilare de modă cu echipamente sportive coordonată de KateriniMou (Ecaterina Kolasiz), spectacol susținut de Teatrul de Păpuși „Căluțul de Mare”, momente artistice (dans, teatru și cântece live puse în scenă de studenții Facultății de Arte din cadrul Univ. „Ovidius“ Constanța). Este, aşadar, un eveniment care trebuie pus pe agenda oricărui iubitor de sport şi de frumos, un spectacol complet care împleteşte armonios sportul, tinereţea şi sănătatea.



12