Educaţie pe credit!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Metoda prinde teren şi în România

Educaţie pe credit!

Economie 06 Martie 2012 / 00:00 381 accesări

CREDITE În lipsa unor venituri suficiente pentru şcoală, tot mai mulţi tineri din România încep să apeleze la credite bancare pentru a putea continua studiile postliceale sau MBA (Master of Business Administration). Moda împrumuturilor din bănci pentru educaţie pare să fie un teren virgin în România, în condiţiile în care în ţările mult mai dezvoltate, în special în Statele Unite ale Americii, finanţarea studiilor superioare se face prin intermediul băncilor, mai mult de jumătate dintre familii apelând la această formă pentru a putea să-şi trimită odraslele la şcoală. În spaţiul mioritic, băncile au speculat imediat potenţialul acestei pieţe, 2011 fiind anul în care a „plouat” cu oferte de credite pentru studii, singura problemă fiind dobânzile, care nu sunt mici, iar condiţiile pot da bătăi de cap.

STUDII FINANŢATE Cele mai multe şi mai variate oferte de credite pentru studii se regăsesc la UniCredit Ţiriac Bank, instituţia având peste 12 tipuri de oferte. Astfel, dacă cineva doreşte un împrumut în euro, poate primi minim 3.000 de euro şi maxim 45.000 de euro, cu o rată a dobânzii de 8,84, pentru o perioadă cuprinsă între 12 şi 120 de luni. Acest credit poate fi contractat pentru a finanţa studiile MBA organizate de instituţii acceptate de către bancă sau studiile universitare şi post-universitare în străinătate. Pentru o sumă mai mică vă puteţi adresa BRD, unde puteţi împrumuta, prin creditul StudentPlus, minim 150 de euro şi maxim 10.000 de euro pe o perioadă cumprinsă între 13 şi 60 de luni. BRD oferă şi o perioadă de graţie de 24 de luni. Creditul poate fi folosit pentru finanţarea studiilor postuniversitare (master, doctorat, MBA) atât în România, cât şi în afara ţării. Dobânda este fixă, de 7%.

DOBÂNZI MARI De la Bank of Cyprus cei interesaţi pot lua maxim 10.000 de euro, pentru o perioadă de până la 96 de luni, creditul fiind destinat 100% finanţării programului MBA. Dobânda este variabilă, de 15%. Tot exclusiv pentru programele MBA acordă împrumuturi şi Leumi. De aici puteţi lua între 3.000 şi 5.000 de euro, banca finanţând maxim 90% din valoarea MBA-ului. Banii pot fi returnaţi într-o perioadă cuprinsă între 12 şi 120 de luni, cu o dobândă de 13%. De asemenea, Banca Transilvania acordă împrumuturi pentru studii în România sau străinătate pentru o perioadă de cinci ani. De la Raiffeisen Bank, studenţii pot împrumuta între 3.000 şi 7.000 de euro, la o dobândă de 16,5%.



12