Elevii constănţeni au învăţat să mănînce sănătos

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
De ziua Mondială a Alimentului

Elevii constănţeni au învăţat să mănînce sănătos

Social 16 Octombrie 2008 / 00:00 962 accesări

De Ziua Mondială a Alimentului, elevii mai multor şcoli din Constanţa au fost implicaţi într-o serie de activităţi educative. În perioada 8-16 octombrie 2008, elevii ciclului primar ai Şcolii nr.15 „Grigore Antipa” au luat parte la o serie de manifestări menite să formeze convingeri şi comportamente de menţinere şi protejare a sănătăţii printr-o alimentaţie echilibrată, acţiuni care se înscriu în cadrul proiectului „Mănînc sănătos şi cresc armonios”. Micii şcolari, înscrişi în proiect (peste 60 de elevi, îndrumaţi de patru cadre didactice), s-au întrecut în hărnicie şi imaginaţie, promovînd prin ideile, acţiunile şi creaţiile lor conceptul de „alimentaţie sănătoasă”. Acţiunile desfăşurate au avut un impact pozitiv asupra elevilor participanţi, dar şi asupra celorlalţi. Unii copii au creat postere şi ecusoane tematice cu sloganul ”Alege sănătatea!”, alţii au recitat versuri, au spus ghicitori, au jucat în scenete, sub genericul „Tîlcuri cu arome”. În urma unor vizite la magazinele alimentare din cartier, au umplut „Coşul cu alimente sănătoase”, au confecţionat figurine din legume şi fructe. În cabinetul de resurse informaţionale, au fost prezentate CD-uri cu opere de artă create din diferite alimente. Programul se va încheia astăzi cu un frumos carnaval distractiv şi cu o expoziţie de produse culinare, organizată de către părinţii elevilor, cu menţiunea că la închiderea proiectului vor participa reprezentanţi ai Crucii Roşii - Constanţa, ai Direcţiei Sanitare Constanţa, ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa.

Tot cu ocazia Zilei Mondiale a Alimentului, elevii claselor a II-a B şi a III-a A ai Şcolii „Constantin Brîncoveanu”, sub îndrumarea învăţătoarelor Tudora Giugica şi Gabriela Suhan, vor desfăşura, în cursul zilei de astăzi, o activitate, de asemenea educativă, astfel încît elevii să poată recunoaşte alimentele de bază şi să conştientizeze importanţa acestora pentru viaţa şi sănătatea omului. Potrivit directorului unităţii de învăţămînt, prof. Liliana Enache, vor fi urmărite abilităţi precum: priceperea de a folosi alimente (legume şi fructe), în situaţii diverse; capacitatea de a coopera într-o echipă în vederea realizării unei sarcini comune; acordarea importanţei cuvenite alimentelor de bază. În cadrul şcolii vor fi organizate unele expoziţii de fructe proaspete, vor fi preparate unele salate de legume, vor fi realizate postere cu alimente sănătoase şi, nu în ultimul rînd, vor fi organizate concursuri de ghicitori despre legume şi fructe.



12