Elita artelor se adună la Colegiul „Mircea cel Bătrân“

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Prima dată în 16 ani

Elita artelor se adună la Colegiul „Mircea cel Bătrân“

Educație 22 Aprilie 2018 / 16:11 882 accesări

Un concurs internațional de creație și artă, cu o vechime de 16 ani în spate, își va avea finala la Constanța. Elevi, profesori și nume mari ale vieții culturale și sociale europene, din țări precum Suedia, Canada, Italia, Cehia, Polonia, Bulgaria, Germania, Republica Moldova, Grecia, Turcia și Portugalia, se vor aduna la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân“. Astfel, potrivit unei informări a consilierului de imagine al unității de învățământ, în perioada 24 – 28 aprilie, Colegiul va fi gazda întâlnirii finale din cadrul Premiului Internațional Marco&Alberto Ippolito. „Este pentru prima dată în cei 16 ani de existență ai acestui concurs când premierea concurenților la cele patru secțiuni - poezie, eseu, fotografie și cercetare sociologică, nu se mai realizeaza în Italia“, a precizat responsabil comunicare la „Mircea cel Bătrân“, prof. Florentina Gheorghe.

Timp de patru zile, elevii, dar și profesorii vor participa la conferințe, workshopuri și vizite alături de colegii lor români, elevi la Colegiul Național Mircea cel Bătrân, singura școală din România prezentă la acest concurs încă din 2002, anul înființării lui. Invitații speciali al ediției din acest an sunt personalități marcante ale vieții culturale și sociale europene.

Așadar, va fi prezent la Constanța, Gerardo Sacco, maestru bijutier, ale cărui creații au fost purtate de către actori celebri precum Liz Taylor, Monica Bellucci, Isabella Rossellini, în producții cinematografice ale lui Franco Zeffirelli sau în spectacole de operă precum Aida, reprezentată pe scena Operei din Roma și Don Carlos cu Luciano Pavarotti, la Scala din Milano, precizează reprezentantul unității de învățământ. Apoi, vor mai veni alături de elevii români: Francesco Saraceno, Senior Economist la Universitatea Sciences Po din Paris (printre personalitățile politice care au studiat aici se numără Jacques Chirac, Francois Hollande sau Emmanuel Macron); Michele Gerace, avocat, președinte al Observatorului European pentru Politica privind Ocuparea Forţei de Muncă (EEPO), militant cultural și Președinte al Consiliului Regional Lazio; Maria Werdenberg, membru al Societății Elvețiene de Psihoterapie, cercetător la Universitatea Catolică din Roma; Maurizio Franzini, profesor de economie și drept la Universitatea Sapienza din Roma; Silvano Marseglia, Președintele Asociației Europene a Profesorilor și Natina Cristiano, Vicepreședinta Federației Profesorilor din Italia. Lor li se va alătura prof.univ.dr. Adrian Bavaru, Rector al Universității Constanța în perioada 1996 - 2004 și Consul Onorific al Italiei la Constanţa.



12