Recentul succes al violonistei Emilia Botezatu, elevă în clasa a IX-a la Colegiul Naţional de Arte „Regina Maria”, reconfirmă faptul că oraşul de la malul mării este o veritabilă pepinieră de talente, care face cinste comunităţii artistice locale şi nu numai. Adolescenta, bursieră a Rotary Club Constanţa, a adus, de curând, oraşului natal, Premiul I obţinut la cea de-a X-a ediţie a Concursului naţional de interpretare instrumentală pentru vioară şi corzi grave „Timotei Popovici”, de la Sibiu.
COMODAT PRELUNGIT Emilia, pregătită de prof. Radu Pricop, a cântat pe o vioară realizată de Ornella Ceci din Bari, Italia, pe care Rotary Club Constanţa i-a oferit-o în custodie, în 2009, pentru o perioadă de trei ani. Prim-violonistul Orchestrei Simfonice din Bari, Italia, Tănase (Tase) Garciu, membru al Rotary Constanţa, a spus că, datorită performanţei de la Sibiu, Emilia Botezatu şi-a câştigat dreptul de a mai cânta pe vioara construită pentru clubul rotarian de la malul mării. „Emilia Botezatu şi-a câştigat dreptul de prelungire a comodatului pentru vioara construită de Ornella Ceci pentru Rotary Club Constanţa”, a spus Tănase Garciu.
ELEV ŞI PROFESOR DE EXCEPŢIE „Performanţa Emiliei Botezatu este şi un merit al Rotary Constanţa, care îşi îndreaptă atenţia spre cultură, spre artă şi spre talentele locale. Emilia este o elevă de excepţie şi studiază la clasa unui profesor de excepţie, care a dăruit Constanţei mai multe talente”, a mai menţionat muzicianul. Acesta a mai spus că o sprijină pe Emilia Botezatu pentru a participa, în luna decembrie, la un concurs internaţional din Italia, dar şi pentru a urma cursuri universitare de specialitate. „Sperăm ca o vioară construită în Italia, la Bari, să se întoarcă în Italia şi să câştige un premiu I pentru România”, a mai spus Garciu.
De asemenea, Tănase Garciu îşi doreşte să organizeze un concert simfonic, în toamnă, pe scena Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski”, solistă fiind Emilia Botezatu, pentru ca talentul ei să fie cunoscut de toţi constănţenii.