Fotbaliştii englezi sînt ironizaţi de presa germană după ce au părăsit, pentru a cincea oară, un turneu final în urma loviturilor de departajare, pierzînd în faţa Portugaliei, la penaltiuri, scor 1-3 şi ratînd astfel calificarea în semifinalele Cupei Mondiale din Germania. "Bye, bye, Anglia cea smiorcăită. Sorry, dar voi, englezii, nu veţi învăţa niciodată să executaţi penaltiuri!", titrează "Bild", care adaugă: "Şi cînd te gîndeşti că transformarea loviturilor de departajare e totuşi o treabă foarte simplă. Englezii au rămas corigenţi la penaltiuri, iar apoi, ca nişte elevi care au luat o notă mică, s-au pus pe smiorcăit".
"Bild" publică "lista suferinţei", cinci eliminări ale Angliei la penaltiuri la turneele finale: la CM 1990, în semifinale, 4-5 cu Germania, la CE 1996, în semifinale, 5-6 cu Germania, la CM 1998, în optimi, 5-6 cu Argentina, la CE 2004, în sferturi de finală, 7-8 cu Portugalia şi la CM 2006, în sferturi de finală, 1-3 cu Portugalia.
Cotidianul german, subliniază, ironic, că un neamţ a inventat, în 1970, executarea loviturilor de departajare. "Karl Wald merită toate felicitările pentru cea mai bună descoperire din istoria fotbalului: loviturile de departajare. Dacă n-ar fi existat el, englezii ar fi fost un popor fericit", scrie "Bild", care i-a oferit fostului arbitru,
acum în vîrstă de 90 de ani, un buchet de flori în culorile drapelului Germaniei, pentru invenţia care a dus la eliminarea Angliei de la Cupa Mondială. Karl Wald, originar din localitatea germană Penzberg, din Bavaria, a inventat în 1970 loviturile de la 11 metri. Iniţial, această modalitate de departajare a fost introdusă la nivel local, în landul Bavaria, dar ulterior a fost preluată şi de UEFA şi FIFA. "În Marea Britanie probabil că Wald este acum inamicul public numărul unu", comentează "Bild".