Şi-au început activitatea infracţională în 2009, când au pus bazele unei reţele specializate în escrocherii, şi au dat „tun” după „tun” până când au fost prinşi de poliţiştii constănţeni şi deferiţi justiţiei. Cu toate că ştiau că sunt în vizorul oamenilor legii, Gevorg Saradjian, din Mangalia, şi Florin Mareş, zis Chioru, din Bucureşti, au continuat să-şi vadă mai departe de treabă. De la înşelăciuni, cei doi au trecut la trafic de droguri. În urmă cu mai multe luni, Saradjian şi Mareş s-au apucat să vândă cocaină, în cantităţi mici, în cluburile din Constanţa, Bucureşti, dar şi din alte judeţe. La un moment dat, ofiţerii Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate (DCCO) - Serviciul Antidrog au aflat despre tranzacţiile efectuate de Saradjian şi Mareş şi au intrat pe fir. Cu ajutorul colaboratorilor şi investigatorilor sub acoperire, anchetatorii au reuşit să adune dovezi împotriva celor doi suspecţi, care „au obţinut importante sume de bani din traficul ilicit de droguri”.
FLAGRANTUL Procurorii Direcţiei pentru Investigarea Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Structura Centrală spun că Saradjian şi Mareş au vândut, în cursul acestui an, aproximativ 235 grame de cocaină, în valoare de 30.000 euro. Aventura celor doi în lumea underground s-a terminat pe 15 octombrie, în urma unui flagrant organizat de poliţiştii DCCO şi procurorii DIICOT într-o benzinărie din Constanţa. Potrivit anchetatorilor, Saradjian şi un alt amic al lui, Daniel Dimitrov, au fost prinşi în timp ce-i vindeau lui Mareş 100 de grame de cocaină, în valoare de 5.000 de euro, pe care acesta urma să o comercializeze în Bucureşti. Cei trei suspecţi au fost imobilizaţi şi duşi la sediul DIICOT - Structura Centrală, pentru audieri. Pe 16 octombrie, Gevorg Saradjian, Florin Mareş şi Daniel Dumitrov au fost reţinuţi în baza ordonanţelor de 24 de ore, iar a doua zi, au fost arestaţi de judecătorii Tribunalului Bucureşti pentru trafic de droguri de mare risc.
PREJUDICIU DE PESTE UN MILION DE EURO Din gruparea specializată în escrocherii înfiinţată de Gevorg şi Mareş au mai făcut parte verii Constantin Ciprian Lică şi Sorin Puiu Dinu, ambii din Mangalia, Constantin Drăgoi, din Bucureşti, Emil Tănase, din localitatea 23 August, şi Ioan Huzu, din localitatea Şura Mare, judeţul Sibiu. În prezent, cei şapte bărbaţi sunt judecaţi în libertate, de Tribunalul Constanţa, pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Potrivit procurorilor constănţeni, în anul 2009, cu ocazia derulării unor contracte, cei şapte au indus în eroare zeci de societăţi comerciale din Constanţa şi din ţară, pe care le-au păgubit cu peste un milion de euro. Anchetatorii spun că indivizii s-au folosit de identităţi false şi, susţinând că sunt reprezentanţii unor societăţi comerciale, au achiziţionat diverse mărfuri pentru care au emis file cec fără acoperire, care, ulterior, au fost refuzate de instituţiile bancare pe motivul lipsei de disponibil din conturi. Una dintre escrocherii s-a derulat în iulie 2009. Procurorii spun că Mareş, Saradjian, Drăgoi, Lică şi Dinu i-au păcălit pe reprezentanţii unei societăţi cu ocazia încheierii a 12 contracte de novaţie cu schimbare de utilizator, în baza cărora au fost preluate în sistem de leasing 12 autocamioane marca IVECO, în valoare de 800.000 euro. Mareş şi Drăgoi au predat apoi o parte dintre autocamioane, în mod fraudulos, unor societăţi din Brăila şi Galaţi.