Venirea pe lume a unui copil schimbă foarte mult viețile părinților și preocupările acestora. Să fii mamă nu e un lucru ușor, dar este ceva minunat! Dacă, până de curând, căutai în magazine doar cosmetice sau haine pentru femei, acum te uiți emoționată după îmbrăcăminte micuță, jucării, leagăne și cărucioare. Sunt multe lucruri pe care ești tentată să dai banii, dar puține îți vor fi și utile. Mămicile cu experiență spun că ar fi bine să nu cumperi impulsiv, mânată de emoții, doar pentru că ai auzit că anumite lucruri ți-ar putea fi de folos. Ai putea, mai bine, să investești bani în lucruri utile, care îți vor fi de ajutor.
Iată 6 lucruri care îți vor fi de folos după ce vei deveni mămică:
-
Un cărucior (cu scoică pentru mașină) este util, deoarece îl poți plimba pe cel mic chiar și la câteva zile după naștere. În cazul în care recuperarea ta durează mai mult, soțul sau bunicii se pot ocupa de ieșirile în natură ale bebelușului. Alege unul format din două sau trei piese: landou, scoică și partea sport.
Dacă ai puțin spațiu, optează pentru un landou care se transformă în partea sport. În cazul în care bebelușul tău nu stă în căruț, nu te speria. Unii copii se obișnuiesc mai greu. Pe la trei sau patru luni, va adora să fie plimbat. Dacă vrei să vezi mai multe variante, poți să te uiți la cărucioarele de la Babyneeds și să alegi în funcție de nevoile tale.
-
Măsuța de înfășat este de un real ajutor în primele luni de viață ale bebelușului. Îți va fi utilă, pentru că nu va trebui să te apleci spre pat când o să schimbi copilașul, lucru care poate fi dificil după naștere. Dacă nu vrei să cheltui mult, poți cumpăra o măsuță care se atașează de pătuț.
-
Pătuțul și lenjeria (plus protecții de pătuț) sunt necesare pentru orice copil, iar majoritatea părinților decid să le achiziționeze. Cu toate acestea, nu ar trebui să fii dezamăgită dacă bebelușul tău va prefera să stea cu tine în pat sau să doarmă în brațe. Cumpără un pătuț căruia îi poți detașa una din laterale și lipește-l de al tău. Noaptea vei ajunge mai ușor la copil, iar el se va obișnui să doarmă pe salteaua lui.
-
Cădiță cu reductor. Reductorul îl poți achiziționa și separat, iar, când bebelușul tău va crește și își va susține capul, îl vei putea scoate (există căzi cu reductor încorporat). Va avea, astfel, mai mult spațiu de bălăceală și nu va trebui să achiziționezi o cadă nouă.Ține cont de faptul că, în primele luni de viață, copilul nu trebuie spălat foarte des, deoarece pielea lui sensibilă s-ar putea usca.
-
Gel de duș și șampon. Asigură-te că, cel puțin în primele luni de viață, alegi produse dermatocosmetice care vor fi blânde cu pielea bebelușului tău. Odată cu ele, achiziționează și un termometru de baie și câteva prosoape din bumbac cu glugă.
-
O jucărie de pluș pe care să i-o arăți și de care ar putea prinde drag. Este binecunoscut faptul că cei mici se atașează de anumite jucării, apoi le poartă cu ei mereu.
Așadar, acestea sunt lucrurile importante, care nu trebuie să-ți lipsească din casă dacă aștepți un copil. La ele se mai adaugă, bineînțeles, alte obiecte ce țin de detalii, precum pamperși, aleze sau diferite creme. Mulți specialiști în alăptare nu recomandă mămicilor să cumpere lapte praf și biberoane înainte de a naște, deoarece ar putea fi tentate să renunțe la alăptat.