Eşti pasionat de ştiinţă? Vino la Noaptea Cercetătorilor, la VIVO! Constanţa

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Eşti pasionat de ştiinţă? Vino la Noaptea Cercetătorilor, la VIVO! Constanţa

Ştiință 26 Septembrie 2017 / 15:20 1426 accesări

Noaptea Cercetătorilor este una dintre cele mai populare iniţiative ale Uniunii Europene care vizează publicul larg şi urmăreşte să faciliteze interacţiunea cu ştiinţa într-un mod amuzant.

Profesorii, elevii, părinții și bunicii sunt așteptați să se alăture tinerilor cercetători vineri, 29 septembrie 2017, orele 17.00 - 22.00, la Centrul Comercial Vivo unde aceștia îi vor introduce prin experimente atractive în tainele științelor. În cadrul acestui eveniment, se va organiza Concursul de creativitate tehnică - științifică MiniROV. Scopul general al concursului: Fructificarea experienței pedagogice a Centrului de Cercetări al Elevilor din Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” Constanța prin conceptele educaționale ale ESERO – România și mediatizarea lor sub cupola mediatică promovată de INVENIO în cadrul generos al manifestărilor grupate sub sintagma „Noaptea Cercetătorilor”.

REPERE SPAȚIO-TEMPORALE

Evenimentul se derulează în intervalul 27 – 29 septembrie 2017, la sediul liceului și la Complexul Comercial VIVO – Constanța. Participă echipe de câte 2 elevi cuprinși în învățământul gimnazial și liceal în Regiunea de Dezvoltare Sud-Est (în această primă ediție, vor participa elevi doar din Județul Constanța, din motive legate de durata de la decizie la desfășurare și a capacităților logistice) care își atribuie un nume, se înscriu pe baza Fișei de Înscriere, respectă Regulamentul concursului.

ORGANIZATORI

ESERO România, prin Cristina Stancu, Manager adjunct. ESERO România – Biroul European de Resurse pentru Educație – este un proiect înființat în 2014 ca o colaborare între Agenția Spațială Europeană (ESA) și Agenția Spațială Română (ROSA). Scopul principal al ESERO România este de a crește gradul de alfabetizare științifică în domeniile STEM (știință, inginerie, tehnologie, matematică) prin folosirea spațiului cosmic ca un context atrăgător pentru a face învățarea subiectelor STEM mai accesibilă.

Asociația INVENIO prin Tiberiu Ștefan. Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” – Constanța, prin profesorul de fizică Ion Băraru, coordonator al Centrului de cercetări al Elevilor din cadrul Fundației academice ALUMNI a colegiului, desemnat de către ESERO – România ca „Ambasador al Spațiului” pentru Regiunea de Dezvoltare Sud – Est din 2015, organizator local al evenimentelor legate de Noaptea Cercetătorilor desemnat de către INVENIO din 2014.

Inspectoratul Școlar Județean Constanța, prin prof. Anca – Iuliana Dragomir, inspector școlar general adjunct și prof. Mădălina Ivănescu, inspector școlar pentru fizică.



12