Etichetarea nutriţională

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Etichetarea nutriţională

Sănătate 11 Iulie 2011 / 00:00 768 accesări

Valoarea nutriţională şi cantităţile de lipide, carbohidraţi, proteine şi sare se vor regăsi în mod vizibil pe ambalaj, în formă de tabel, firmele din industria alimentară având la dispoziţie până la cinci ani pentru aplicarea normelor, potrivit unei decizii aprobate de Parlamentul European (PE). „Etichetarea alimentelor, prin decizia PE de săptămâna trecută, permite o mai bună informare a cetăţenilor, care vor avea o mai mare libertate de alegere în privinţa alimentelor. Este o armonizare a informaţiilor care se găsesc pe alimentele ambalate, dar şi pe unele care sunt neambalate”, a declarat purtătorul de cuvânt în cadrul Biroului de Informare din România a Parlamentului European, Mădălina Mihalache. Reglementările vor asigura faptul că nu vor fi duşi în eroare consumatorii prin modul de ambalare a alimentelor privind aspectul, descrierea şi prezentarea cu ajutorul imaginilor, toate acestea urmând să fie stabilite mult mai strict. Valoarea nutriţională şi cantităţile de lipide, acizi graşi saturaţi, carbohidraţi, glucide, proteine vor fi poziţionate într-un mod vizibil pe ambalaj, în formă de tabel, raportate la 100 mg sau 100 ml.



12