Etichetele nutriţionale, obligatorii din 2016

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Etichetele nutriţionale, obligatorii din 2016

Monden 18 Iunie 2011 / 00:00 537 accesări

Alimentele vândute în supermarketurile europene vor avea etichete cu informaţii nutriţionale, pentru o mai bună informare a consumatorilor, potrivit unui acord încheiat între Parlamentul European şi cele 27 de ţări UE. Eticheta va avea informaţii despre valorile energetice, ca şi despre cantităţile de grăsimi, proteine, zaharuri şi sare. Negociatorii au căzut de acord să elimine semnalarea cărnii provenite din sacrificări rituale, fără tranchilizarea animalelor, pe care PE dorea să o treacă pe ambalaj. Reprezentanţii comunităţii evreieşti au protestat împotriva unei asemenea măsuri, care ar fi adus prejudicii, potrivit lor, abatoarelor cusher, o mare parte din producţia acestora fiind vândută în prezent drept carne non cusher.

Pe viitor va fi obligatorie şi menţionarea ţării de origine a cărnii proaspete, nu numai pentru carnea de vacă, ci şi de porc, pasăre, miel, oaie şi capră. În schimb, nu se va preciza ţara pe felurile pregătite. Compromisul la care s-a ajuns ar putea fi confirmat în luna iulie, prin votul Parlamentului şi apoi, de cele 27 de ţări UE. Cea mai mare parte a prevederilor nu va putea totuşi fi aplicată imediat, fiind prevăzut un termen de trei ani. Prin urmare, etichetele nutriţionale vor fi obligatorii doar peste cinci ani, adică după 2016.

Taguri articol


12