Etilena, pe etichete

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Etilena, pe etichete

Justiție 28 Februarie 2011 / 00:00 456 accesări

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Valeriu Tabără, a declarat că tratarea cu etilenă (hormon vegetal de maturare - n.r.) a fructelor şi legumelor nu este periculoasă pentru populaţie, dar că produsele care au trecut printr-un astfel de tratament ar trebui să fie etichetate. Potrivit lui Tabără, procedura de tratament cu etilenă este folosită pentru coacerea rapidă a unor fructe şi legume care sunt aduse din ţări îndepărtate. \"Nu e niciun pericol pentru populaţie. E o procedură care se foloseşte la fructe şi legume, depinde de perioada de recoltare. E vorba de a accelera coacerea sau îmbunătăţi aspectul, cum e la roşii. În niciun caz cele care se produc în România, cu mici excepţii la roşii, nu sunt expuse acestui procedeu, toate se coc natural. Orice tratament care se face asupra fructelor şi legumelor ar trebui evidenţiat pe produs\", a spus Valeriu Tabără.



12