E-urile din alimente

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

E-urile din alimente

Sănătate 14 Iunie 2011 / 00:00 629 accesări

Specialiştii continuă să atragă atenţia asupra produselor alimentare pe care alegem să le consumăm, multe dintre ele, spun ei, fiind pline de celebrele E-uri. Este vorba despre sosuri, produse de panificaţie, bomboane, lapte şi produse din carne, castraveţi muraţi, dar şi margarină. Toate acestea au în componenţa lor acid benzoic (E210) şi benzonat de sodiu (E211), substanţe ce sunt utilizate în industria alimentară pentru „a masca” gustul „necomercial” al produselor cu o calitate îndoielnică. Ele pot determina apariţia migrenelor, a usturimilor de ochi sau chiar pierderea temporară a acuităţii vizuale. Nici băuturile alcoolice, cele răcoritoare, dar nici fructele uscate nu sunt lipsite de aditivi. Specialiştii ne atrag atenţia să evităm produsele care conţin E220, dacă avem probleme cu rinichii.

Taguri articol


12