E-urile ţin mezelurile şi producătorii în „viaţă”!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

E-urile ţin mezelurile şi producătorii în „viaţă”!

Justiție 20 Martie 2012 / 00:00 389 accesări

Trei sferturi dintre producătorii de mezeluri ar ieşi de pe piaţă dacă nu s-ar mai folosi E-urile. Explicaţia vine chiar din partea preşedintelui Federaţiei Sindicale din Industria Alimentară (FSI), Dragoş Frumosu: „produsele nu mai rezistă mult timp pe raft, aditivii prelungind termenul de garanţie a unui produs între 30 şi 60 de zile, în funcţie de modul de producţie”. „Capacitatea de producţie îţi permite să produci zilnic pentru o perioadă mai mare. Dacă nu se folosesc aceste E-uri alimentare, care să mărească perioada de valabilitate a produselor, nu se mai poate vinde la capacitatea de până atunci. Astfel, producţia se reduce, iar dacă nu se mai obţine profit eşti obligat, la un moment dat, să închizi societatea”, a explicat Frumosu. El susţine că E-urile „nu sunt nişte ingrediente care să otrăvească”, în condiţiile în care sunt acceptate de ministerele de sănătate şi utilizate în baza listei UE. Pe de altă parte, reprezentanţii Asociaţiei Române a Cărnii susţin că sunt multe companii care în prezent lucrează la diminuarea numărului de E-uri. „Avem tehnologii pe care le-am achiziţionat ca să nu mai lucrăm cu atâtea E-uri . De circa un an, America şi Europa caută soluţii pentru diminuarea numărului de E-uri. În prezent găsim soluţii pe piaţă, de a folosi nitritul din plante, din rădăcinoase, şi de a-l elimina pe cel chimic”, spune preşedintele Asociaţiei Române a Cărnii (ARC), Radu Timiş.

Taguri articol


12