Membrii Fondului Monetar Internaţional (FMI), reuniţi la Washington, nu au ajuns la un acord în privinţa evitării unui război al valutelor, însă au stabilit că este nevoie de o supraveghere mai bună a statelor bogate. Cei 187 de membri FMI au emis un comunicat, în urma discuţiilor de la Washington, în care subliniază nevoia supravegherii statelor bogate, ceea ce ar putea conferi Fondului un rol mai mare în gestionarea problemei cursului de schimb al monedei chineze, yuanul. Membrii FMI nu au stabilit, însă, măsuri concrete pentru rezolvarea problemei creşterii economice mondiale neuniforme, care stă la baza tensiunilor de pe pieţele de schimb valutar.
Secretarul Trezoreriei SUA, Timothy Geithner, a susţinut că există o legătură directă între reformele plănuite de FMI pentru a conferi economiilor emergente o influenţă mai mare şi politicile valutare. Acesta consideră că pieţele emergente trebuie să adope o politică mai flexibilă privind monedele naţionale, dacă vor mai multă influenţă. Directorul general al FMI, Dominique Strauss-Kahn, a afirmat că speră să obţină în câteva săptămâni un acord referitor la conferirea unor puteri mai mari statelor emergente în cadrul instituţiei financiare internaţionale.
Modul în care FMI va supraveghea mai strict a rămas neclar. Comunicatul oficial menţionează că „este nevoie urgentă de măsuri pentru consolidarea eficienţei instituţiei şi rolului acesteia ca organism cu puteri globale în domeniul supravegherii macro-financiare şi colaborării în privinţa politicilor”. Dominique Strauss-Kahn a emis ideea ca FMI să evalueze economiile celor mai mari cinci economii mondiale, SUA, Japonia, China, zona euro şi Marea Britanie, şi să analizeze impactul politicilor naţionale asupra economiei mondiale. Acesta a menţionat că va participa personal la consultări economice cu cei mai importanţi membri FMI.