Expoziţiile lunii iulie, la Biblioteca Judeţeană

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Expoziţiile lunii iulie, la Biblioteca Judeţeană

Cultură 02 Iulie 2009 / 00:00 488 accesări

Biblioteca Judeţeană „Ioan N. Roman“ omagiază, lunar, personalităţi ale ştiinţelor româneşti şi universale, prin organizarea unor expoziţii aniversare sau comemorative, cu caracter temporar. Printre personalităţile aduse în atenţia publicului, luna aceasta, se numără filosoful Constantin Noica, de la a cărui naştere se împlineşte, pe 12 iulie, un veac, precum şi biologul Victor Babeş, născut în urmă cu 155 de ani, la 28 iulie. Alături de aceste personalităţi, Biblioteca Judeţeană îl aniversează şi pe scriitorul Jean Cocteau, de la a cărui naştere se împlinesc, duminică, 120 de ani.

Biblioteca Judeţeană Constanţa le atrage atenţia utilizatorilor săi, prin organizarea unor expoziţii de carte, şi asupra unor date aniversare importante precum: Ziua Justiţiei, marcată pe 5 iulie şi Ziua Mondială a Populaţiei, aniversată pe 11 iulie. Printre personalităţile marcante comemorate, în această lună, de bibliotecă, un loc important îl ocupă patronul instituţiei de cultură, publicistul şi omul politic Ioan N. Roman, de la a cărui trecere în nefiinţă se împlinesc 78 de ani, pe 12 iulie. De asemenea, în această lună, este omagiat şi criticul literar Titu Maiorescu, de la a cărui trecere în nemurire se împlinesc 92 de ani. Criticul literar Eugen Lovinescu este o altă personalitate omagiată de către Biblioteca Judeţeană, care a încetat din viaţă în urmă cu 66 de ani. Totodată, în această lună, instituţia de cultură va mai găzdui şi o expoziţie de carte dedicată minorităţilor etnice din Dobrogea, precum şi un salon de vară al elevilor şi copiilor.

În plin sezon estival, cititorii care trec pargul Bibliotecii Judeţene „Ioan N. Roman“ sînt invitaţi să redescopere cartea de vacanţă şi să călătorească într-o altă lume. La etajul I al instituţiei de cultură este deschisă o expoziţie de carte menită să readucă în lumină romanul poliţist, în special nemuritoarele cărţi ale Agathei Christie. Secţia „Împrumut carte pentru adulţi“ a avut iniţiativa de a veni în sprijinul solicitărilor cititorilor, alcătuind o selecţie din cele mai interesante, mai căutate şi mai iubite romane ale sale. Tot la etajul I se află o altă expoziţie realizată de secţia „Împrumut carte pentru adulţi” a Bibliotecii Judeţene Constanţa, care invită la... călătorie. Sub titulatura „Monumente religioase: mănăstiri şi biserici din România“, expoziţia valorifică, prin intermediul unor albume frumos realizate, tezaurul duhovnicesc şi arhitectonic al României.

Taguri articol


12