Fabricile de carne de porc, verificate de CE

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Fabricile de carne de porc, verificate de CE

Social 18 Februarie 2009 / 00:00 487 accesări

CE a programat, pentru luna martie, un nou control în România, cu scopul de a evalua dacă fabricile de procesare a cărnii de porc pot relua livrările de produse în spaţiul comunitar. Decizia autorităţilor de la Bruxelles vine după doar un an de la ultimul control desfăşurat de oficialii europeni. „În 2008, a fost efectuată în România o misiune de inspecţie din partea Oficiului Alimentar şi Veterinar al Comisiei în scopul de a verifica dacă unităţile de procesare a cărnii sînt adecvate şi pregătite pentru a funcţiona în sistemul lohn. Rezultatul misiunii a indicat existenţa unui număr de neajunsuri în legătură cu trasabilitatea cărnii. A fost planificată o nouă misiune pentru luna martie 2009”, se arată într-un răspuns transmis de comisarul european pentru sănătate, Androulla Vasilliou, europarlamentarului român Constantin Dumitriu. Din cauza focarelor de pestă porcină, România nu are voie să livreze carne şi mezeluri din carne de porc în statele UE, produsele putînd fi vîndute doar pe piaţa internă. Procesatorii au solicitat reluarea livrărilor în sistem lohn, astfel încît fabricile care procesează carne de porc din alte state comunitare, libere de pestă, să poată livra în UE produsele realizate. “Comisia intenţionează să efectueze o revizuire a situaţiei în a doua parte a anului 2009, astfel încît să se poată lua o decizie cu privire la măsurile viitoare, inclusiv la comerţul cu porci vii, carne de porc proaspătă şi preparate din carne de porc provenind din România”, se mai arată în răspuns.

Taguri articol


12