Și-a spus "doctorul Cristea de la Spitalul Floreasca" și a început să sune potențiale victime, în încercarea de a scoate un ban nemuncit pe seama naivității lor. Este vorba despre un individ dus în fața magistraților Judecătoriei Constanța, cu propunere de arestare preventivă, pentru fapte comise prin clasica și eterna metodă "Accidentul". Potrivit procurorilor, pe data de 1 noiembrie, "inculpatul Ş.R. a apelat-o telefonic pe persoana vătămată şi, prin folosirea de nume şi calităţi mincinoase, respectiv „Doctor Cristea” din cadrul Spitalului Floreasca din Bucureşti, i-a prezentat ca adevărată o faptă mincinoasă, respectiv că fiul său a suferit un accident rutier soldat cu vătămarea sa corporală, obţinând în acest mod suma de 11.500 de lei", se arată într-un comunicat dat miercuri publicității de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța. Oamenii legii spun că în aceeași zi, în jurul orei 12.15, complicea suspectului a mers la domiciliul păgubitei care nu a bănuit că a căzut într-o capcană și a luat de la aceasta cei 11.500 de lei. Tot marți, cu doar două ore mai devreme, individa se întâlnise cu o altă țintă sunată de falsul medic, încercând să obțină de la persoana cu pricina suma de 20.000 de lei. Protagoniștii celor două cazuri de înșelăciune au fost reținuți de anchetatori.
Amintim că, în urmă cu doar câteva zile, o echipă a Poliției Municipiului Constanța a reușit să rețină un individ în vârstă de 23 de ani, din localitatea Crucea, bănuit că a dat cinci lovituri prin metoda "Accidentul". Oamenii legii spun că suspectul a colaborat cu un amic de-al său, domiciliat în Dobromir, în prezent încarcerat la Penitenciarul Tulcea. Deținutul suna pe telefoanele fixe ale păgubiților și le livra acestora povestea lacrimogenă despre ruda (fiu, fiică, nepot etc.) care a fost rănită grav într-un accident rutier și are nevoie urgentă de bani pentru a fi supusă unei operații. După ce persoana vizată cădea în plasă, tânărul de 23 de ani din Crucea era trimis de complicele său la domiciliul victimei pentru a ridica banii.
RECOMANDĂRILE POLIȚIȘTILOR
Pentru a nu deveni victime ale escrocilor care încearcă să-și umple buzunarele cu bani de pe urma naivității celor din jur, polițiștii le recomandă cetățenilor: Verificaţi dacă ruda în cauză a fost implicată într-un eveniment rutier (cereţi date despre unitatea medicală, de poliţie sau parchet unde s-ar afla aceasta şi sunaţi pentru confirmare); Dacă sunteţi contactat de un „binevoitor”, care vă apelează în numele unei rude apropiate, şi nu aţi putut verifica veridicitatea informaţiilor, anunţaţi Poliţia la numărul de urgenţă 112 pentru a vă acorda sprijin; Fiţi atenţi la persoanele cu care intraţi în contact, pe stradă, în jurul blocului, aparent întâmplător. Este posibil ca acestea să vă urmărească, să încerce să se împrietenească cu dumneavoastră şi să afle detalii despre familie sau vecini. Nu dați bani necunoscuților sub niciun motiv, iar în situația în care v-au fost solicitați bani pentru soluționarea unui accident rutier sau pentru intervenții medicale, sunați imediat la 112!", sunt sfaturile oferite de reprezentanții Poliției Române.