Falsificatorii de acte, arestaţi!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Falsificatorii de acte, arestaţi!

Eveniment 21 Martie 2009 / 00:00 2060 accesări

Tribunalul Constanţa a decis, ieri, admiterea recursului formulat de procurori şi emiterea de mandate de arestare preventivă pe numele lui Cătălin Toader Rădăcină, Vasile Iulian Goşa şi Emanuel Tudor Cristache pentru comiterea infracţiunilor de înşelăciune, fals material în înscrisuri oficiale, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals. La recurs, avocaţii lui Rădăcină, Goşa şi Cristache au invocat încălcarea unor prevederi legale de către procurori în timpul anchetei. „La dosar nu există niciun înscris contrafăcut, nu s-a făcut nicio expertiză sau constatare tehnică din care să rezulte că actele sînt false!”, a susţinut Cătălin Filişan, apărătorul lui Rădăcină. La rîndul lui, avocatul Apostol Armeanu, cel care apără interesele lui Goşa, a afirmat că acuzaţiile procurorilor sînt făcute „în bloc” şi nu separat, aşa cum cere legea. Niciunul dintre cei trei nu au vrut să dea declaraţie în faţa instanţei.

Tot ieri, Judecătoria Constanţa a respins propunerea de arestare a lui Silvian Victor Butnaru, acuzat de aceleaşi infracţiuni comise în complicitate cu cei trei, pentru care s-a propus iniţial arestarea în lipsă iar, ulterior, după ce s-a prezentat la Parchet, a fost audiat şi trimis, vineri, în faţa unui judecător.

Reamintim că poliţiştii au documentat activitatea infracţională a a lui Cătălin Toader Rădăcină, Vasile Iulian Goşa, Emanuel Tudor Cristache, Silvian Victor Butnaru şi Gheorghe Iacob, stabilindu-se faptul că, în perioada 2007 - martie 2009, au indus în eroare numeroase instituţii bancare, de credit şi persoane juridice care comercializează produse electronice şi electrocasnice, de la care au contractat credite bancare pentru nevoi personale şi, respectiv, au achiziţionat bunuri în rate, prin intermediul unor persoane fizice fără ocupaţie, special racolate în acest scop, şi prin folosirea de înscrisuri oficiale sau sub semnatură privată contrafăcute, cauzînd un prejudiciu de peste 110.000 lei. În aceeaşi perioadă, suspecţii au procedat la falsificarea a numeroase alte înscrisuri, în special diplome de absolvire a cursurilor liceale, permise de conducere şi rovignete, înscrisuri care au fost remise unor persoane fizice interesate în obţinerea acestora, în schimbul unor importante sume de bani. Pentru Gheorghe Iacob, anchetatorii au dispus obligarea de a nu părăsi localitatea, iar pentru ceilalţi patru, arestarea preventivă.



12