Muzeul de Artă va găzdui, începînd cu 17 septembrie, o amplă expoziţie de artă plastică, manifestarea reunind lucrările a doi pictori reprezentativi pentru România: regretatul Alexandru Ţipoia şi George Ţipoia. Manifestarea reprezintă un pios omagiu adus de George Ţipoia tatălul său trecut în nefiinţă în anul 1993. Această expoziţie „de familie” reprezintă un prilej deosebit pentru iubitorii de artă de a vedea laolaltă lucrările celor doi pictori de factură abstractă.
Alexandru Ţipoia s-a născut la 19 septembrie 1914. Începînd cu 1933, urmează cursurile Academiei de Arte Frumoase din Bucureşti, unde îi are ca profesori pe pictorii Constantin Artachino şi Nicolae Dărăscu, pe gravorul Gabriel Popescu, iar în ultimul an, la lucrarea de diplomă, pe Camil Ressu, fiind licenţiat în 1937. Alexandru Ţipoia s-a stins din viaţă la Geneva, la 9 iulie 1993, fiind înmormîntat la data de 14 iulie, la cimitirul Saint Georges. În timpul slujbei religioase, corpul său a fost acoperit cu frumoasa sa broderie închinată lui Ştefan cel Mare.
George Ţipoia locuieşte, de 27 de ani, la Geneva, Elveţia, fiind un artist bine cotat la nivel european. Absolvent al Facultăţii de Arte Plastice a Institutului Pedagogic Bucureşti, fiul pictorului Alexandru Ţipoia a devenit membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România în anul 1974, membru al Societăţii Mutuale Artistice (1985) şi al Societăţii Elveţiene a Artelor Frumoase din Geneva (1996). Artistul a organizat, în 1994, la Geneva, o vastă expoziţie personală, pe care a dedicat-o memoriei tatălui său. În 1995, creează Fundaţia „Pictor Alexandru Ţipoia”, care îşi propune popularizarea operei pictorului în ţară şi străinătate. În octombrie 1995, George Ţipoia expune pentru prima dată la Bucureşti, după 13 ani de absenţă, expoziţie aflată sub egida şi în beneficiul Fundaţiei „Alexandru Ţipoia”. Un an mai tîrziu, acesta creează un premiu care poartă numele tatălui său, în favoarea tinerilor pictori români. Familia Ţipoia este de origine greacă, din Epir, vechimea numelui depăşind peste o mie de ani.