Muzeul de Artă găzduieşte, în această perioadă, în cele patru săli de la parter dedicate manifestărilor cu caracter temporar, o expoziţie de artă care seduce iubitorul de frumos, încă de la prima privire. Vernisajul amplei expoziţii de pictură, grafică, sculptură şi obiecte, „Destine artistice”, semnată de plasticienii Alexandru Ţipoia (1914-1993) şi George Tzipoia (n. 1945), a avut loc ieri, în prezenţa unui public numeros, format în mare parte din tineri, dar şi din artişti plastici şi oameni de cultură. Prezentarea expoziţiei organizată de George Tzipoia - artist stabilit de aproape trei decenii în Elveţia -, în memoria tatălui său, Alexandru Ţipoia, a fost susţinută de către binecunoscutul critic de artă Pavel Şuşară. Acesta a ţinut să precizeze că îi face o mare plăcere să revină la Constanţa şi să poposească în „cea mai autoritară instituţie de artă din România”, unde s-a constituit „o instituţie care aproape nu poate fi comparată cu nimic din ceea ce avem noi”. Criticul de artă Pavel Şuşară a precizat, totodată, că expoziţia „Destine artistice”, aşa cum se prezintă ea la Constanţa, este unică, avînd darul de a intra în comuniune „cu spaţiile, oamenii şi spiritul locului”. Reputatul critic a pus în evidenţă fenomenul de continuitate pe care se sprijină expoziţia celor doi Ţipoia, susţinînd că, la fel ca şi viaţa, creativitatea este un flux continuu.
Creaţia lui Alexandru Ţipoia coagulează două secvenţe, potrivit criticului de artă Pavel Şuşară: cea interbelică, din care vine şi cea postbelică din care eşuează, într-o oarecare măsură. „Alexandru Ţipoia este un exponent al modernităţii mature”, fiind, totodată, „o enciclopedie a modernităţii”, după cum susţine Şuşară. Opunîndu-se ideologiei comuniste, în creaţiile lui Alexandru Ţipoia se regăsesc, în acea perioadă de tristă aducere aminte, accente metafizice, pitorescul Balcicului, mergînd pînă la un abstracţionism pur. Pe de altă parte, George Ţipoia - observă Pavel Şuşară – „este mult mai conceptual, mai aproape de un anumit tip de meditaţie în spaţiile geometriei”.
După Constanţa, expoziţia „Destine artistice” va fi itinerată la Galaţi. La vernisaj au fost prezente soţia lui George Tzipoia, arhitecta Victoria Tzipoia şi fiica acestora, artista Diana Tzipoia.