Fără disponibilizări la MAI!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Vot în Parlament. PDL nu poate susţine propriile proiecte

Fără disponibilizări la MAI!

Eveniment 25 Mai 2011 / 00:00 773 accesări

PUTEREA S-A FAULTAT SINGURĂ. Aproximativ 10.000 de angajaţi ai Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI) îşi vor putea păstra posturile în continuare doar pentru că parlamentarii Opoziţiei, ajutaţi de câţiva colegi din cercul Puterii (un pedelist, un uneperist şi mai mulţi independenţi) au reuşit, ieri, în Camera Deputaţilor, să respingă Legea, impusă de PDL, care prevedea disponibilizări la MAI. Fiind o lege organică, pentru adoptare erau necesare voturile majorităţii deputaţilor, adică 167, însă acest proiect a întrunit doar 150 de voturi favorabile, deşi Puterea deţine majoritatea în Cameră. În aceste condiţii, legea va fi rediscutată în sesiunea parlamentară următoare, însă poate vom avea o nouă „surpriză” din partea Guvernului Boc, care, poate, va prefera să-şi asume din nou răspunderea în Parlament, sfidând astfel încă o dată forul legislativ al României. În acest context, în timpul dezbaterii proiectului de lege, liberalul Mihăiţă Calimente a spus că PDL este „campionul nerespectării procedurilor” şi a arătat că proiectul privind disponibilizările la MAI este neconstituţional.

GAFE DUPĂ GAFE. Nu a fost prima dată când Coaliţia Puterii şi-a dat cu stângul în dreptul. După ce a „greşit” acum câteva luni când a votat proiectul Opoziţiei de reducere la 5% a TVA-ului la alimentele de bază, iată că deputaţii Puterii au „greşit” şi la acest proiect de lege privind disponibilizările din MAI. Prima persoană din Coaliţie care a reacţionat după respingerea proiectului a fost preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase. Cu toate că aproape toţi parlamentarii Puterii şi-au dat seama că totul este pierdut cu această lege, mai ales că nici preşedintele Traian Băsescu nu mai are cum să intervină, singura persoană care nu înţelegea a fost Roberta Anastase. Ea susţinea sus şi tare că proiectul de lege privind disponibilizările din MAI va fi reluat pe articole şi că „Ioan Oltean s-a exprimat greşit anunţând respingerea”. „La orice lege organică care nu întruneşte numărul de voturi necesare se reia votul pe articole. Înseamnă că raportul nu a îndeplinit numărul”, a spus Anastase. Numai că, după câteva ore de năuceală, Roberta Anastase a fost lămurită de jurişti, care i-au spus că, în realitate, legea PDL a fost respinsă: „Da, într-adevăr, legea fost respinsă”, a completat preşedintele Camerei, Roberta Anastase primind, în acest sens, o confirmare inclusiv de la democrat liberalul Ioan Oltean, cel pe care îl acuzase cu câteva ore înainte că se exprimase greşit când a anunţat că legea a fost respinsă.

ANGAJAŢII MAI AMENINŢĂ CĂ IES ÎN STRADĂ. Deşi surse parlamentare spun că proiectul Legii disponibilizărilor din MAI este o lege organică şi nu ar mai putea fi repus pe ordinea de zi şi revotat, preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual, Marin Gruia, a declarat că, dacă se revotează legea privind disponibilizările, angajaţii MAI ies în stradă şi vor cere demisia preşedintelui de şedinţă a preşedintei Camerei, Roberta Anastase. Despre legea respinsă la Cameră a vorbit şi deputatul liberal Gheorghe Dragomir, care a spus că ceea ce s-a reuşit în Parlament este doar un început. La rândul său, deputatul de Constanţa al PSD Eduard Martin a spus că ceea ce a cerut preşedintele Camerei privind reluarea votului nu este decât închipuirea unui copil de clasa a V-a.



12