În cadrul acestei rubrici, vă prezentăm rețete culinare vechi, preluate din diferite ''tratate'' de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa, după cum precizează Agerpres.
Săptămâna aceasta, vă propunem ''Fasole verde cu ceapă'' și ''Găluște romane'' ambele rețete fiind publicate în ''Carte de bucătărie - 1501 feluri de măncări'' (1935), cu o prefață de Constantin Bacalbașa.
Fasole verde cu ceapă
Tae vreo zece cepi mari în rotogoale. Le așezi pe foc domol cu unt, sare, piper, stropită cu făină, umplută cu apă și lăsată să scadă. Cepile strivește-le ca piureaoa într'o sită și pune-le iarăși pe foc timp de 15 minute adăogând 250 grame de fasole verde. Această fasole să fi fost fiartă, mai înainte, în apă sărată.
Găluște romane
Ferbe 500 gr lapte, toarnă în ploaie 4 linguri de griș și amestecă totul până ce totul va fi bine amestecat. Lași să fiarbă până ce amestecul va deveni consistent. Acestei paste adaogi unt cât o nucă, puțină sare și lași să se răcească. Când pasta e numai călduță pune 2 ouă întregi bătute ușor și puțin șvaițer ras. Ei apoi o lingură din această cocă și arunc-o în untura fierbinte, retrage-o după ce s'a rumenit. Și procedezi la fel până ce ai sfârșit toată coca.