Fasole verde cu ceapă și Găluște romane

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Rețete vechi de 100 de ani

Fasole verde cu ceapă și Găluște romane

Culinar 21 Iulie 2016 / 12:24 1460 accesări

În cadrul acestei rubrici, vă prezentăm rețete culinare vechi, preluate din diferite ''tratate'' de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa, după cum precizează Agerpres.

Săptămâna aceasta, vă propunem ''Fasole verde cu ceapă'' și ''Găluște romane'' ambele rețete fiind publicate în ''Carte de bucătărie - 1501 feluri de măncări'' (1935), cu o prefață de Constantin Bacalbașa.

Fasole verde cu ceapă

Tae vreo zece cepi mari în rotogoale. Le așezi pe foc domol cu unt, sare, piper, stropită cu făină, umplută cu apă și lăsată să scadă. Cepile strivește-le ca piureaoa într'o sită și pune-le iarăși pe foc timp de 15 minute adăogând 250 grame de fasole verde. Această fasole să fi fost fiartă, mai înainte, în apă sărată.

Găluște romane

Ferbe 500 gr lapte, toarnă în ploaie 4 linguri de griș și amestecă totul până ce totul va fi bine amestecat. Lași să fiarbă până ce amestecul va deveni consistent. Acestei paste adaogi unt cât o nucă, puțină sare și lași să se răcească. Când pasta e numai călduță pune 2 ouă întregi bătute ușor și puțin șvaițer ras. Ei apoi o lingură din această cocă și arunc-o în untura fierbinte, retrage-o după ce s'a rumenit. Și procedezi la fel până ce ai sfârșit toată coca.



12