Construită în mijlocul câmpului, în apropiere de Ovidiu, baza sportivă a Academiei de Fotbal „Gheorghe Hagi” pare un OZN aterizat în mijlocul unui lan de porumb. O arenă cochetă, cu aproape 5.000 de locuri, terenuri de antrenament cu nocturnă, magazin oficial și un hotel aflat în construcție, care au costat în jur de 10 milioane de euro, ceea ce înseamnă, conform autorităților locale din Ovidiu, cea mai mare investiție realizată în acest oraș. Superlativele se opresc însă la acest capitol, pentru că, în privința organizării, clubul patronat de Gheorghe Hagi se află la nivelul ligii secunde, iar meciul cu FCSB de sâmbătă a demonstrat acest lucru. Îngreunat de starea precară a șoselei de ocolire a orașului, accesul spre baza sportivă a fost un adevărat chin pentru suporteri, o parte importantă din vină aparținând autorităților locale. Singura cale de acces acceptabilă, care traversează câmpul, a fost blocată de forțele de ordine, fiind rezervată exclusiv VIP-urilor, în timp ce fanii au fost obligați să strabată cei peste 500 de metri pe un drum de țară. Mai mult, nici așa-zisa parcare din fața bazei sportive nu a fost deschisă publicului, astfel că oamenii s-au văzut nevoiți să parcheze pe câmp. În plus, dacă la intrarea VIP-urilor erau postați patru polițiști, pe partea suporterilor nu exista nici măcar un reprezentant al forțelor de ordine.
Fanii nu au avut parte de condiții deosebite nici în incinta bazei sportive, fiind tratați cu lipsă de respect de organizatori. Astfel, pentru cei câteva mii de fani prezenți la partida cu FCSB au fost disponibile doar câteva toalete ecologice, în dreptul cărora s-au format cozi interminabile în pauză, iar în scurt timp au devenit impracticabile. „În fiecare sector al stadionului trebuie să existe grupuri sanitare curate şi igienice, în număr suficient. Toaletele şi pisoarele trebuie să fie echipate cu sistem de spălare. Trebuie să existe chiuvete şi produse de igienă, precum hârtie igienică şi săpun”, se menționează în articolul 20 din Regulamentul UEFA privind infrastructura stadioanelor.
Cozi impresionante s-au format și la singurul chioșc din cadrul incintei, unul care sfidează suporterii prin prețurile mult peste medie. Lipsa de respect față de fani s-a reflectat în publicul redus care a asistat la partidele cu CSMS Iași și Pandurii Tg. Jiu, când nu s-a umplut nici măcar jumătate de stadion, chiar dacă echipa pregătită de Hagi se afla în luptă pentru titlul de campioană.
Nici reprezentanții presei nu au parte de un tratament mai deosebit, fiind exilați la tribuna a doua, deși regulamentul specifică altceva. „Tribuna presei trebuie să fie acoperită şi amplasată central în tribuna principală. Aceasta trebuie să beneficieze de o vedere liberă asupra întregii zone de joc şi de acces uşor la celelalte zone rezervate reprezentanţilor mass-media”, se arată în articolul 26 din Regulamentul UEFA privind infrastructura stadioanelor.
Citeşte şi:
Patru meciuri consecutive fără victorie pentru FC Viitorul
FC Viitorul, încă o înfrângere în faţa Stelei
Ultima șansă la titlu pentru FC Viitorul