Federația de Minifotbal din România solicită reluarea competițiilor locale

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Federația de Minifotbal din România solicită reluarea competițiilor locale

Sport 12 Septembrie 2020 / 11:16 975 accesări

Federația de Minifotbal din România depune toate eforturile în privința reluării competițiilor locale de minifotbal din țară, întrerupte, din cauza pandemiei de COVID-19, la data de 12 martie a acestui an. FMR, prin vocea președintelui Ioan Onicaș, a trimis o nouă adresă oficială către MTS prin care solicită reluarea competițiilor oficiale de minifotbal, cu un set clar de măsuri de prevenire a răspândirii virusului.

Plan de măsuri privind reluarea întrecerilor de minifotbal:

1. Activitățile sportive se vor desfășura după un program bine stabilit, având la bază un set de măsuri privind prevenirea îmbolnăvirilor și a infectării cu virusul SARS-CoV-2 în rândul participanților. Organizatorul va gestiona și va răspunde de întregul plan de măsuri și, împreună cu administratorul bazei sportive, va urmări punerea în aplicare a tuturor măsurilor privind desfășurarea activităților în condiții de siguranță deplină. Planul va cuprinde cel puțin măsurile de prevenire și protecție prezentate în punctele care urmează.

2. Toate jocurile sportive din cadrul competițiilor organizate se vor disputa FĂRĂ spectatori și numai după orarul emis de Organizator.

3. Asigurarea triajului epidemiologic. Înainte de a se intra în incinta terenului de joc, fiecare echipă va preda tabelul cu persoanele participante la jocul respectiv. Cadrul medical delegat va verifica temperatura fiecăruia, folosind aparate corespunzătoare de măsurare a temperaturii de la distanță (termo-scanare). Cei care depășesc temperatura de 37.3 grade, NU vor avea acces în incinta terenului și a bazei sportive. Persoanele care prezintă simptome specifice îmbolnăvirii cu virusul SARS-CoV-2, vor fi invitate în camera de izolare (prevazută la fiecare bază sportivă) după care vor fi informate autoritățile competente.

4. La baza sportivă NU se vor utiliza băile, dușurile și vestiarele (cu excepția grupurilor sanitare), urmând ca jucătorii să vină la terenul de joc, direct, gata echipați pentru joc. Aceștia vor părasi incinta terenului de joc imediat după terminarea partidei;

5. Dezinfectarea mâinilor va fi obligatorie înainte de a se intra în incinta terenului de joc. În acest sens, vor fi montate dispozitive cu soluții de dezinfecție la intrare, urmând ca fiecare persoană care intră să folosească obligatoriu soluția dezinfectantă. Tot la intrare va fi instalat și un covor îmbibat cu soluție dezinfectantă.

6. Limitarea numărului de persoane care au acces în incinta terenului de joc, după cum urmează:

a. oficiali ai jocului - maxim 2 persoane (cadrul medical și/sau; 1 sau 2 arbitri - in funcție de miza jocului);

b. jucători titulari + o rezervă - maxim 7 persoane / echipă (jocurile se disputa, 6 contra 6 jucători)

(fiecare echipă va avea dreptul la maxim doi jucători de rezervă; aceștia se vor afla în afara incintei terenului de joc, în tribună, și vor participa la joc doar în situații extreme - în caz de accidentări sau eliminarea unui jucător dintre cei 7 jucători aflați în interiorul/incinta terenului de joc);

Notă: ar fi un total de maxim 16 de persoane participante care intră în incinta terenului de joc. Acesta ar fi numărul de persoane strict necesar în vederea desfășurării, în condiții regulamentare, minime, a unei partide oficiale de minifotbal. Suprafața totală a incintei unui teren de minifotbal este, de regulă, de peste 1.000 mp.

7. La începutul jocului, se va renunța la salutul prin strângerile de mâini dintre jucători și arbitri. Totodată, se va recomanda jucătorilor să renunțe la îmbrățișările și manifestările în grup, folosite uneori după marcarea unui gol.

8. Se va mări pauza dintre două jocuri și se vor lua măsuri corespunzătoare de către organizatori pentru a se evita prezența, în același timp, a mai mult de două echipe la terenul de joc și în preajma lui.

9. Mingea de joc va fi dezinfectată din 10 în 10 minute (înainte, la pauza, în timpul opririlor din timpul jocului, după joc).

10. În situația folosirii spațiilor închise (de exemplu, spațiul unde se completează documentele oficiale de joc - Raportul de arbitraj), se va purta obligatoriu masca de protecție.

11. După fiecare partidă, se va face o dezinfecție în zona băncilor de rezervă, a zonelor de acces (uși, porți, etc), cât și la grupurile sanitare.

Textul integral al adresei oficiale poate fi consultat pe site-ul oficial FMR https://bit.ly/2ZwzcwP



12