„Femeia care şi-a pierdut jartierele”, regal actoricesc şi... bătăi cu frişcă

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
La Casa de Cultură

„Femeia care şi-a pierdut jartierele”, regal actoricesc şi... bătăi cu frişcă

Cultură 08 Mai 2012 / 00:00 473 accesări

Horaţiu Mălăele, un „obişnuit” şi răsfăţat al scenei constănţene, datorită numeroaselor reprezentaţii susţinute la Casa de Cultură a Sindicatelor (CCS), revine la malul mării, pe 24 mai, într-o comedie... savuroasă, la propriu şi la figurat, „Femeia care şi-a pierdut jartierele”, de Eugène Labiche, în regia lui Silviu Purcărete. Partenerul de scenă al inconfundabilului Mălăele va fi un actor pe măsură, George Mihăiţă, directorul Teatrului de Comedie, cărora li se va alătura Mihaela Teleoacă sau Dorina Chiriac. Întâlnirea cu acest trio actoricesc, sub bagheta reputatului Silviu Purcărete, regizor care şi-a făcut debutul în teatru la Constanţa, este programată de la ora 20.00, iar biletele pentru spectacol s-au pus deja în vânzare, la sediul CCS, la preţul de 80 lei.

„Bastonade, quiproquo-uri, cântece şi bătăi cu frişcă sunt elemente ale spectacolului imaginat de regizorul Silviu Purcărete ca pe o farsă, în care artişti şi mobile burgheze fantomatice alunecă cu graţie pe parchetul lucios”, se arată în prezentarea site-ului Teatrului de Comedie. Piesa „Femeia care şi-a pierdut jartierele” a fost scrisă de Eugène Labiche, maestrul vodevilului francez, în 1851.

DUPĂ... 12 ANI Silviu Purcărete semnează şi scenografia piesei, realizând, totodată, traducerea textului lui Labiche şi adaptarea pentru scenă. În anul 2000, piesa, în varianta regizorală a lui Purcărete, s-a jucat cu un succes deosebit la Limoges, în Franţa, cu Horaţiu Mălăele în distribuţie, actorul susţinându-şi rolul în limba franceză. Spectacolul care va fi prezentat pe 24 mai, la Constanţa, păstrează inclusiv vechiul mobilier. Muzica pentru acest spectacol a fost creată de Vasile Şirli. În această versiune, spectacolul a avut premiera în august 2011, la „Teatrul Teatrelor”, spaţiu de joc amenajat într-un pavilion de la Romexpo.

Silviu Purcărete nu a mai regizat în Bucureşti din 1992, când a montat la Bulandra „Teatrul comic”, de Goldoni.

Horaţiu Mălăele şi George Mihăiţă se regăsesc şi în distribuţia filmului „Undeva la Palilula”, debutul cinematografic al apreciatului regizor Silviu Purcărete. Pelicula a avut premiera pe marile ecrane la sfârşitul lunii aprilie.

Taguri articol


12