Un studiu britanic susţine că femeile însărcinate ar trebui să se ferească de soarele fierbinte pentru a-şi proteja viitorii copii. Cercetătorii spun că bebeluşii se dezvoltă cel mai rapid în primele trei luni de sarcină, iar femeile însărcinate sînt mai sensibile la temperaturi înalte, fapt care ar putea să le producă un disconfort fizic.
Femeile însărcinate nu trebuie să stea în soare, trebuie să poarte haine lejere, realizate din fibre naturale precum bumbacul, să se hidrateze bine, să consume alimente sănătoase, precum salate, fructe şi legume, să evite cafeaua, ceaiul şi alcoolul, precum şi exerciţiile fizice epuizante.
Unele studii au scos la iveală faptul că bebeluşii sînt afectaţi de soare mai ales în primele 12 săptămîni de sarcină. Printre consecinţe se numără greutatea redusă a bebeluşului la naştere. Efecte similare le are expunerea viitoarei mame la temperaturi scăzute. Cercetătorii au mai indicat că în afară de temperatura corporală crescută, simptomele supraexpunerii la căldură sînt oboseala, durerile de cap, senzaţia de uscăciune a gîtului şi gurii.