Femeile-Mason, de 95 de ani în România

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Femeile-Mason, de 95 de ani în România

Lifestyle 28 Noiembrie 2017 / 10:31 1527 accesări

Marea Lojă Feminină a României aniversează, în acest an, 95 de ani de la fondare. Cu acest prilej, M.L.F.R. organizează o conferinţă înternaţională la Palatul Fraternităţii din Bucureşti, în perioada 8-10 decembrie 2017, în cadrul căreia sunt invitate toate Obedienţele Masonice în Prietenie ale Celor Două Emisfere. În cadrul conferinţei-festive, care coincide cu aniversarea a 300 de ani de la naşterea Francmasoneriei, va fi prezentată adevărata istorie a Masoneriei mondiale, rolul important pe care l-a jucat această comunitate în dezvoltarea societăţilor moderne, dar şi despre prejudecăţile care s-au format în mentalul colectiv privind francmasoneria.

Totodată, Marea Lojă Feminină din România va inaugura, în luna decembrie 2017, Muzeul Masonic, va lansa cartea “Marea Lojă Feminină a României – 96 de ani de lumină”, în cadrul căreia sunt menţionate acţiunile care au contribuit la dezvoltarea societăţii româneşti, iar cu ocazia Sărbătorilor, va avea loc Gala “Crăciun pentru Toţi” la Ateneul Român.

Marea Loja Feminină din România, fondată în anul 1922, este prima Mare Lojă Feminină independentă dintre Marile Loji Feminine de Rit Scoţian Antic şi Acceptat din întreaga lume, având în plan internaţional peste 100 de Tratate de colaborare şi Amiciţie cu alte Mari Loji.

“Timp de 95 de ani, scopul Francmasoneriei şi al Marii Loji Feminine a României este de a veni în întâmpinarea femeilor, care caută propria perfecţionare, fiecare dintre ele putând declara că masoneria este o filozofie de viaţă, asemenea educaţiei şi experienţelor personale. Masoneria se ocupă de perfecţionarea omului, ajutându-l să se cunoască pe sine, să progreseze în domeniul spiritualităţii şi al cunoaşterii, să-şi lărgească orizontul de înţelegere şi să-şi perfecţioneze propria percepţie asupra rolului său în societate. Din fericire, oamenii au evoluat cognitiv, spiritual şi comportamental în ultimii 10 ani, depăşind preconcepţiile despre masonerie, au început să se documenteze mai mult şi să descopere adevăratul rol pe care l-a jucat masoneria în istoria omenirii, care este total opus de tot ceea ce s-a vehiculat în decursul timpului”, declară dr. Anca Nicolescu, vicepreşedintele Fundaţiei Solidaritatea Culturală Română Ars XXI, organizatorul conferinţei-aniversare.

De-a lungul activității de aproape 20 ani, Fundația Solidaritatea Culturală Română Ars XXI a organizat, printre alte activităţi de interers cultural, social, masonic şi istoric, şi variate conferinţe internaţionale fie sub patronajul Ministerului Culturii fie al Comisiei Europene. Dintre aceste conferințe internaționale, enumerăm “Istoria civilizațiilor și masoneriei”, “Europa de la Est la Vest” și “Societatea – între democrație și fundamentalism” etc. În ultimul deceniu și-a dedicat resursele promovării spiritualității și culturii române, în special în rândul tinerilor supradotați și ajutorării tinerelor talente, prin cursuri, concerte caritabile, expoziții și conferințe internaționale.

ex foto Anca Nicolescu, una dintre femeile mason



12