Uniunea Democrată Turcă din România (UDTR) organizează mâine, de la ora 11.00, la restaurantul Colonadelor, cea de-a V-a ediţie a Festivalului de Artă Culinară Turcească. Aproximativ 300 de turcoaice de la filialele UDTR din: Constanţa, Bucureşti, Medgidia, Tulcea, Brăila, Babadag, Isaccea, Măcin, Fântâna Mare, Cobadin, Techirghiol, Tuzla, Mangalia, Hârşova, Cernavodă şi Cumpăna îşi vor etala talentul culinar, pregătind delicioase produse tradiţionale.
În premieră, în cadrul Festivalului de Artă Culinară Turcească se va desfăşura şi o paradă a portului tradiţional turcesc, din diferite zone ale Dobrogei. La eveniment sunt aşteptaţi să participe, alături de preşedintele UDTR Osman Fedbi, secretarul general Ervin Ibraim şi deputatul Iusein Ibram, reprezentanţi ai administraţiei locale, parlamentari, conducători ai altor comunităţi etnice şi consulul general al Republicii Turcia la Constanţa, Füsun Aramaz.
Misiunea juriului va fi extrem de dificilă deoarece va trebuie să aleagă cele mai gustoase bucate din peste o sută de feluri de preparate culinare specifice turcilor dobrogeni.