Festivalul Portului, Dansului şi Cântecului Popular Turco-Tătar, la debut

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Festivalul Portului, Dansului şi Cântecului Popular Turco-Tătar, la debut

Cultură 10 Septembrie 2011 / 00:00 623 accesări

Cea de-a XVII-a ediţie a Festivalului Internaţional al Portului, Dansului şi Cântecului Popular Turco-Tătar a debutat, vineri, cu parada ansamblurilor participante, pe traseul Sala Sporturilor - Teatrul de Vară Soveja, urmată de vizitele conducătorilor de formaţii externe la oficialităţile municipiului Constanţa, respectiv la Sediul Central al Uniunii Democrate a Tătarilor Turco-Musulmani din România (UDTTMR).

Deschiderea oficială a festivalului a animat, seara, scena Teatrului de Vară Soveja, cu inedite programe artistice oferite de ansambluri şi solişti din mai multe ţări şi comunităţi turcice. Manifestarea va reuni, în aceeaşi locaţie, pe parcursul zilelor de sâmbătă şi duminică, de la ora 19.00, noi reprezentaţii ale participanţilor. Suita evenimentelor artistice se încheie, duminică seară, cu un program de gală. Mai mult, tineretul va beneficia de o ieşire oferită de către organizatori la un restaurant din Eforie Nord.

Cu ocazia vizitei la Primăria Municipiului Constanţa, delegaţia din partea Festivalului Internaţional al Portului, Dansului şi Cântecului Popular Turco-Tătar a fost întâmpinată de şeful Serviciului de Relaţii Internaţionale, Liviu Tramudana. Aceştia au discutat despre relaţiile dintre cele două ţări, în special de relaţiile municipiului cu diferite zone de pe teritoriul Turciei, inclusiv Istanbul, după cum a precizat şi oficialul constănţean. „Primăria Constanţa a fost, întotdeauna, alături de comunitatea turco-tătară din Constanţa, prin mai multe acţiuni, nu numai culturale, ci şi sociale. Dintre oraşele turceşti cu care suntem înfrăţiţi se numără atât Istanbul, după cum ştiţi, cât şi Izmir”, a precizat şeful Serviciului de Relaţii Internaţionale din cadrul Primăriei municipiului Constanţa, Liviu Tramudana

Pe parcursul evenimentului vor mai avea loc spectacole, conferinţe şi cuvântări, toate cu scopul conservării şi valorificării tradiţiilor culturale turco-tătare. Festivalul este organizat de Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România (UDTTMR) şi Ministerul Culturii, Cultelor şi Patrimoniului Naţional (MCCPN)



12