Uniunea Democrată Turcă din România organizează sâmbătă, 19 octombrie, ora 11.00, la Techirghiol, cea de a XIV-a ediţie a Festivalului de Artă Culinară Turcească. Evenimentul este organizat de comisia de femei a UDTR şi va fi găzduit de Pensiunea Admir, situată pe malul lacului Techirghiol.
În cadrul festivalului, cele mai pricepute doamne în arta culinară turcească, din Dobrogea, vor intra în competiţie într-un concurs cu premii oferite de organizatori. Potrivit declaraţiei preşedintei comisiei de femei, Filiz Ismail, „vor fi premiate cele mai gustoase măncăruri tradiţionale turceşti şi delicii orientale pregătite la filialele UDTR din: Medgidia, Tulcea, Bucureşti, Brăila, Cernavodă, Hârşova, Cumpăna, Lazu, Amzacea, Cobadin, Techirghiol, Tuzla, Eforie, Măcin, Babadag, şi Fântâna Mare. Preparate culinare specifice insulei Ada Kaleh vor fi expuse de membrii filialei ce poartă numele vechii insule scufundate.”
Concursul va cuprinde trei secţiuni: mâncare tradiţională, patiserie şi dulciuri. În cadrul festivalului va avea loc un spectacol de dansuri tradiţionale turceşti susţinut de ansamblul folcloric „Delikanlılar”.
La eveniment sunt aşteptaţi să participe: preşedintele UDTR, Fedbi Osman, secretarul general, prof. Ervin Ibraim, deputatul Iusein Ibram, reprezentanţi ai administraţiei publice locale şi centrale, ai Ambasadei Republicii Turcia la Bucureşti, precum şi ai Consulatului General al Republicii Turcia la Constanţa.