Filieră de muncitori ilegali din România destructurată în Franţa

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Filieră de muncitori ilegali din România destructurată în Franţa

Externe 11 Septembrie 2012 / 00:00 351 accesări

Poliţia a destructurat la Menton, în sud-estul Franţei, o filieră clandestină care aducea muncitori din România, relatează ”Nice Matin”, în ediţia de ieri. Poliţiştii au constatat că şase muncitori români şi un altul bosniac lucrau fără permis de muncă pe un şantier de construcţii. Muncitorii au declarat că au fost recrutaţi în România, pentru a lucra pe un şantier din Menton, cu 1.000 de euro pe lună. Ei susţin că la interviul de angajare, susţinut cu o companie din Bucureşti, li s-a spus că nu li se va oferi nicio fişă de plată. Anchetatorii au demonstrat, de asemenea, că această companie a semnat un contract de subcontractare în valoare de 120.000 de euro cu o altă firmă, din Menton, pentru realizarea acestor lucrări. În cadrul audierilor, muncitorii au declarat că erau cazaţi într-o vilă din Sospel. În urma cercetărilor s-a stabilit că chiria de 2.000 de euro pe lună era plătită de firma din Bucureşti. Administratorul firmei din Bucureşti va trebui să răspundă pentru mai multe capete de acuzare, la fel ca omologul său din Menton. Procedura a fost transmisă Parchetului.

ÎNGRIJORARE LA ONU Înaltul comisar ONU pentru Drepturile Omului, Navi Pillay, s-a declarat îngrijorată de recentele acţiuni de închidere a taberelor de romi din Franţa şi a cerut Parisului să depună eforturi suplimentare pentru a integra aceste persoane. Declaraţia a fost făcută în deschiderea celei de-a 21-a sesiuni a Consiliului ONU pentru Drepturile Omului.

IAR ÎN RECESIUNE Banca Centrală a Franţei a confirmat, ieri, estimarea sa anterioară conform căreia PIB-ul celei de-a doua economii a Zonei Euro a înregistrat un declin de 0,1% în trimestrul trei din 2012, după trei trimestre consecutive de stagnare a activităţii economice. Ultima perioadă de recesiune cu care s-a confruntat Franţa a fost în primăvara lui 2009, iar de atunci, economia ţării a fost afectată de criza din Zona Euro, care a provocat scăderea încrederii consumatorilor şi a oamenilor de afaceri. Din cauza adâncirii crizei, Guvernul de la Paris a revizuit în scădere datele privind evoluţia PIB-ului Franţei în 2012. Acum, autorităţile se aşteaptă la o creştere zero a economiei Franţei în acest an, faţă de un avans de 0,3% estimat anterior şi un deficit bugetar de 4,5% din PIB. Un declin al PIB-ului Franţei în trimestrul trei va însemna că ţara se alătură altor state din UE care sunt în recesiune, cum ar fi Marea Britanie, Grecia, Italia, Portugalia şi Spania. Anul trecut, economia franceză a înregistrat o creştere de doar 1,7% iar avansul a încetinit la 0,2% în trimestrul patru, pe fondul stagnării creşterii în Zona Euro.



12