Inspectorii Autorităţii Naţionale Sanitar - Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) au desfăşurat, în perioada 23 - 29 ianuarie, acţiuni de control în unităţile cu profil agroalimentar. Controalele au vizat respectarea cerinţelor privind condiţiile de igienă şi funcţionare a unităţilor şi a spaţiilor în care sînt manipulate, prelucrate şi depozitate produsele alimentare, dar şi evidenţa documentelor sau verificarea trasabilităţii produselor. Au fost controlate unităţi de fabricare a produselor de morărit şi panificaţie, a produselor de patiserie, unităţi de depozitare a legumelor, fructelor şi seminţelor, unităţi de fabricare a băuturilor alcoolice şi răcoritoare. \"Principalele deficienţe constatate au fost reprezentate de depozitarea necorespunzătoare a materiilor prime şi a produsului finit, manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare, reluarea activităţii fără notificarea ANSVSA sau lipsa buletinelor de analiză pentru produsul finit\", susţin reprezentanţii ANSVSA. Pentru neregulile constatate au fost aplicate 21 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 58.000 de lei. Cele mai multe amenzi au fost aplicate în Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Dîmboviţa, Gorj, Hunedoara şi Mehedinţi, în vreme ce la Constanţa au fost confiscate produse alimentare expirate de peste 45.000 de lei.