Inspectorii Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) au desfăşurat, în perioada 6 - 12 februarie, controale în unităţile cu profil agroalimentar. Au fost controlate unităţi de fabricare a produselor de morărit şi panificaţie, societăţi de depozitare a legumelor, fructelor şi seminţelor, dar şi fabrici de alcool sau băuturi răcoritoare. Controalele inspectorilor ANSVSA au vizat respectarea cerinţelor privind condiţiile de igienă şi funcţionare a unităţilor şi a spaţiilor în care sînt manipulate, prelucrate şi depozitate produsele alimentare, precum şi condiţiile de depozitare, evidenţa documentelor sau calitatea produselor destinate vînzării. Pentru manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare privind sistemele de stabilire a trasabilităţii au fost aplicate 26 de sancţiuni în valoare totală de 67.000 de lei. Potrivit ANSVSA, cele mai multe sancţiuni au fost aplicate în judeţul Hunedoara - patru amenzi în valoare de 15.500 de lei, Gorj - 15.000 de lei, Arad - 7.500 de lei, Timiş - 5.000 de lei, Alba şi Vaslui - cîte 3.000 de lei.