Fiscul a vîndut, la licitaţie, bunuri ale “CFR” SA

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Fiscul a vîndut, la licitaţie, bunuri ale “CFR” SA

Din totalul de aprox. 285 de miliarde de lei vechi cît reprezenta volumul datoriilor către stat ale companiei pentru care s-a organizat licitaţia de ieri, DGFP Constanţa a recuperat peste 12 miliarde de lei vechi
Economie 16 Noiembrie 2006 / 00:00 946 accesări

Direcţia Generală a Finanţelor Publice Constanţa a scos, ieri, la vînzare, prin licitaţie publică, trei bunuri imobile aparţinînd Companiei Naţionale Căi Ferate “CFR” SA sucursala regională Constanţa pentru datorii la bugetul de stat în valoare de 28,47 milioane de lei noi (284,7 miliarde de lei vechi). De menţionat este faptul că “CFR” SA datorează statului aprox. 870 de miliarde de lei vechi, la care se adaugă peste 100 de miliarde de lei suspendate în vederea scutirii prin ordonanţă de guvern, datorii ce reprezintă dobînzi şi penalităţi calculate la valoarea debitelor principale. Compania Naţională CFR a fost, pînă ieri, proprietara acestor clădiri, iar în urma licitaţiilor, unul dintre imobile a ajuns în mediul privat, în timp ce restul au rămas tot în adminstrarea căii ferate, dar la alte societăţi, şi anume CFR Călători şi CFR Marfă. Prin licitaţia de ieri, DGFP a recuperat 1,248 milioane de lei noi (12,48 miliarde de lei vechi). Astfel, la licitaţia pentru activul “clădire club CFR” din str. Lt. Hanes Gheorghe (fără terenul aferent clădirii), s-a înscris o singură societate comercială, şi anume SC “Eurofer Trans” SRL Constanţa, care a oferit 1.000 de lei noi peste preţul de pornire. În acest sens, preţul de adjudecare a ajuns la 429.790 de lei noi (4,29 miliarde de lei vechi), fără TVA.

Pentru achiziţionarea activului “clădire diverse activităţi”, situată în Constanţa, str. I.C. Brătianu, nr. 145, s-au înscris două firme, şi anume “Eurofer Trans” SRL şi Societatea Naţională Transporturi Feroviare Călători “CFR Călători” SA, ultima adjudecîndu-şi bunul imobil (fără terenul aferent clădirii) la preţul de 421.153 lei noi (4,21 miliarde de lei vechi), fără TVA. Pentru activul “clădire administrativă pentru comunicaţii”, la licitaţie s-au înscris doi ofertanţi. Alături de SC “Eurofer Trans” SRL, a participat şi Societatea Naţională Transporturi Feroviare Marfă “CFR Marfă” SA, ultima cîştigînd licitaţia la preţul de 398.000 de lei noi (3,98 miliarde de lei vechi), fără TVA. Potrivit legislaţiei în vigoare, adjudecatarii bunurilor trebuie să plătească sumele oferite la licitaţie în termen de cinci zile de la data desfăşurării acesteia, şi anume pînă pe 22 noiembrie 2006. Cele două clădiri care au rămas în administrarea căii ferate, erau administrate de CFR Marfă şi CFR Călători, societăţi care plăteau chirie către CFR SA încă din 1998. “Aceste două clădiri vor avea aceeaşi utilizare care au avut-o şi pînă în prezent. Este vorba despre o clădire-dormitor şi una în care se desfăşurau diverse activităţi ale administraţiei”, a declarat directorul sucursalei Constanţa “CFR Marfă” SA, Viorel Turcu.



Ştiri recomandate

12